Teknoloji

Audio-Technica Bluetooth kulaklık ailesinin yeni üyelerini tanıttı

audio-technica bluetooth kulaklik
Audio-Technica ATH-AR5BT

Audio-Technica Bluetooth kulaklık portföyünü farklı tasarımlara sahip yeni ürünlerle genişletti. Kısa süre önce üst sınıf ses deneyimi arayanlara oldukça pahalı bir seçenek olan ATH-ADX5000 isimli modelini sunan şirket, yeni kulaklıklarının fiyat etiketine daha makul rakamlar yazmayı tercih ediyor. Ancak uygun fiyat, kaliteli ses vaadinden vazgeçildiği anlamına gelmiyor.

Audio-Technica’nın yeni baş üstü kulaklığı ATH-AR5BT, mayıs ayında tanıtılan ATH-AR3BT’nin devamı niteliğini taşıyor. İki kulaklığın çıkış zamanlarının yakın olması, benzer özellikleri de beraberinde getiriyor. ATH-AR5BT de selefi gibi 30 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Bluetooth aptX, AAC ve SBC codec’leri de yeni kulaklık tarafından destekleniyor.

Aradaki farklar az olsa da, AR5BT bazı konularda öne geçiyor. 5-40000 Hz frekans aralığı ve 45 mm. sürücü Audio-Technica’nın yeni kulaklığının selefinden önde olduğu noktalar arasında bulunuyor. Daha şık bir tasarıma sahip olan AR5BT, kulağı kapatan kısmının daha büyük olmasıyla da dikkat çekiyor. Parlak kırmızının da aralarında bulunduğu yeni renk seçenekleri de AR5BT’nin beraberinde getirdikleri arasında bulunuyor.

Audio-Technica ATH-CKR55BT

Audio-Technica ürün portföyüne yeni kulak içi kulaklıklar eklemeyi de ihmal etmedi. Şirket mevcut CKR serisini üç yeni modelle genişletiyor. ATH-CKR75BT, ATH-CKR55BT ve ATH-CKR35BT isimlerini taşıyan yeni modeller arasında temel farkı, sürücü boyutları ve frekans aralıkları oluşturuyor. Bu üç modelin sürücü boyutları 11.8, 10.7 ve 9.8 mm. şeklinde sıralanıyor. Maksimum frekans seviyelerindeki sıralama ise 40000, 35000 ve 24000 Hz şeklinde. Her üç model de AAC desteği sunarken, CKR75BT ve CKR55BT aptX formatını da destekliyor. Üç kulaklık da kullanıcılarına 7 saat pil ömrü vadediyor.

Audio-Technica Bluetooth kulaklık portföyünün yeni üyelerini sonbaharda satışa sunacak

Audio-Technica yeni kulak üstü modeli ATH-AR5BT’ni kasım ayında satışa sunacak. Kulaklığın Avrupa’daki fiyat etiketinde 199 avro yazacak. Kulak içi modeller ise ekim ayında raflarda olacak. CKR75BT için 159, CKR55BT için 99 ve CKR35BT içinse 59 avro ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER