Teknoloji

Audibly ile iPhone hoparlörlerini çevresel ses sistemine çevirin (videolu)

WWDC 2013 bursu kazanan üç öğrenci Audibly adında bir uygulama geliştiriyor. Bu uygulama aynı ortamda bulunan iPhone ve iPad’lerin aynı şarkıyı çalmalarını, böylelikle çevresel ses etkisinin yaratılmasını sağlıyor.

audibly-ios-uygulama-120614 (800 x 534)

Aslında Audibly uygulaması kullanıcıların müziklerini doğrudan diğer cihazlarla paylaşması için geliştirilmişti. Böylelikle birden fazla kullanıcı aynı anda aynı şarkıdan zevk alma fırsatı elde ediyor.

Uygulama iPhone veya iPad’de depolanan şarkıların “broadcast” butonuna dokunularak yayınını başlatıyor. iTunes üzerinde eriştiğiniz şarkıların ve listelerin hepsine Audibly uygulamasının içinden erişebilir, çalma listeleri oluşturabilirsiniz. Eğer iTunes Match sahiyseniz, Audibly bulutta saklanan şarkılarınızı da gösteriyor, ancak onların oynatılması başarısız oluyor.

Audibly geliştiricileri çok yakında akış servislerini de desteklemeye başlayacaklarını söylüyor. Spotify, Deezer ve hatta YouTube üzerindeki şarkıları da bu yolla yakındaki iOS cihaz sahipleriyle paylaşmak mümkün olacak.

Sizin cihazınızda olmayan, başkasının yayınladığı bir şarkıyı dinlerken onu yıldızlama imkanınız bulunuyor. Çok yakında o şarkıyı Spotify ve benzeri servislerden dinleme veya iTunes üzerinden satın alma seçenekleri de sunulacak.

Audibly uygulaması henüz emekleme aşamasında, geliştiricileri Veeral Patel, Nick Frey, Chris Galzerano da uygulamanın henüz çok yoğun yük altında test edilmediğini kabul ediyorlar. Direct Wi-Fi üzerinden paylaşım üzerinden biraz daha çalışma gerekebilir, çünkü cihazların aynı anda çalması noktasında birtakım sıkıntılar gözlenebiliyor, ev sahibi cihazda çalan şarkının misafir cihazda duyulması saliseler mertebesinde de olsa gecikebiliyor. Bu da ahengi bozuyor.

Audibly ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulama iOS 7 ve üstü sürümle çalışan iPhone, iPad ve iPod touch’larda kullanılabiliyor. Şu anda en fazla 6 cihaza kadar bağlantıyı düzgün şekilde destekliyor.

İlgili >> iTunes App Store (Audibly)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER