Eğlence

Audible sesli kitaplarda reklamları test ediyor

audible

Amazon‘un sahibi olduğu sesli kitap platformu Audible, sesli kitaplarda reklamlara yer vermeye başladı. Bunun sesli kitap endüstrisinde önemli bir değişikliğin öncüsü olabileceği belirtiliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, reklamlı sesli kitapların seçili bir kullanıcı grubuyla test edildiği ve şimdilik bu seçeneğin servise para ödemeyen kullanıcılar için planlandığı ifade edildi. Reklamlar sayesinde daha fazla kitabın ücretsiz kullanıcılara açılabileceği de dikkat çekilen noktalar arasında yer alıyor.

Reklamlar sesli kitapların yanı sıra podcast’lerde ve Audible’a ait orijinal içeriklerde duyulabiliyor. Şirket içerik sağlayıcılarının durumdan haberdar edebildiğini ve dileyenlerin reklam programının dışına çıkabileceğini belirtti. Buna ek olarak, dinleyicilerin 24 saat boyunca en fazla 8 reklam duyacağının da altı çizildi.

Audible reklam destekli bir abonelik paketi mi sunacak?

Bu testin neden gerçekleştirildiği konusunda şirketten yapılan açıklamanın “boş ve havalı” kelimelerle dolu olduğu söylenebilir: “Audible dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilere sesli içerik sunma şeklini sürekli olarak optimize etmeye kararlıdır. Zaman zaman müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın değişen ihtiyaçları konusunda fikir sahibi olmak amacıyla testler gerçekleştiriyoruz.”

Bu testin sonucunda reklam destekli bir abonelik paketinin sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER