Ulaşım

Audi 600 beygir gücündeki TT’nin örtüsünü kaldırdı

audi-tt-konsept-090515-1

Audi’nin küçük coupe’si TT, RS serisinin gölgesinde kaldığı için hiçbir zaman bir ”performans canavarı” olarak nitelenmedi. Ancak şirketin önümüzdeki hafta Avusturya’da gerçekleştirilecek Wörthersee Tour’da görücüye çıkaracağı TT Clubsport Turbo Technology isimli konsept modeli, bu algıyı yıkacağa benziyor. 600 beygir gücündeki otomobil, bugüne kadarki TT modellerinden çok farklı bir yerde konumlanıyor.

TT’ye bu kadar yüksek bir beygir gücünü sığdırmak için Audi’nin otomobili klasik TT tasarımından bir hayli uzaklaştırdığı, ilk bakışta anlaşılıyor. Otomobil gerek ön ızgara tasarımıyla, gerek arka kısmına yerleştirilen dev rüzgarlığı ile akıllara şirketin Quattro Concept tasarımını getiriyor. Otomobili motorunda kullanılan elektrikli turbo teknolojisiyse gecikmeleri ortadan kaldırıyor ve rejeneratif fren beslemelerini sisteme güç veren özel bir bataryaya aktarıyor.

audi-tt-konsept-090515-2

Audi TT’nin söz konusu modeli halihazırda sadece bir konsept çalışma olsa da, şirket otomobilin üretime yakın bir noktada bulunduğunu belirtmeyi ihmal etmiyor. Yine de, bu açıklama 600 beygir gücündeki Audi TT’nin yollarda boy göstereceğini garanti altına almıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER