Ulaşım

Audi’nin Sport quattro Laserlight konsepti farların geleceğini gösteriyor

Otomotbil üreticileri CES 2014’ün en renkli katılımcıları arasında yer alıyor. CES 2014’e katılan otomotiv şirketlerinden biri olan Audi, hazırladığı konsept aracıyla farların gelecekte ulaşacağı noktayı gösteriyor. Audi Sport quattro Laserlight isimli konsept aracında farlara lazer teknolojisini yerleştiren şirket, bu teknolojiyi 2014 içinde Audi R18 e-tron quattro yarış otomobiline yerleştirmeyi planlıyor.

audi-sport-quattro-laserlight-070114

Şirketin 2013 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Audi Sport quattro yeni bir araç olmasa da, CES 2014’te tanıtılan konsept aracın farlarında lazer ve LED teknolojilerini bir araya getiren farların kullanılması temel farkı yaratıyor. Lazer diyotlarının 500 metrelik bir mesafeyi aydınlatabildiği ve buna rağmen LED diyotlarına göre daha küçük olduklarına dikkat çekilirken; ışık düzenlemesinde MatrixBeam LED teknolojisinin kısa farlarda, lazerlerin ise uzun farlarda kullanılacağı belirtildi.

Audi Sport quattro Laserlight sürücüler için yeni bir sanal kokpit konseptini de barındırıyo. Nvidia Tegra 3 üzerine kurulan bu sanal kokpitte sürücüler hızlı aramalarını, katmanlı 3D grafikler sayesinde, navigasyon arayüzü üzerinden gerçekleştirebiliyor. Audi sürücüleri yüksek teknolojiyle buluşturmak adına Google’ın öncülüğünde oluşturulan Open Automotive Alliance’ın da kurucuları arasında yer alıyor.

İlgili >> Audi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER