Ulaşım

Audi Holoride VR teknolojisini otomobillerine getiriyor

audi holoride vr

Audi Holoride VR teknolojisini 2022’nin haziran ayından itibaren otomobillerine getireceğini açıkladı. Holoride VR sistemiyle otomobilin arka koltuğunda sanal gerçeklik gözlüğüyle video izlemek veya oyun oynamak mümkün olacak. Otomobilin hareket verilerinin de sanal dünyaya aktarılacak olması, izleyici veya oyuncunun bu dünyaya uyumunu kolaylaştıracak.

Audi ilk etapta MIB 3 adını taşıyan en yeni araç içi bilgi ve eğlence sistemiyle bu teknolojiyi destekleyecek. MIB 3 sistemi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8 ve e-Tron modellerinde bulunuyor.

Audi’nin açıklaması, Holoride VR desteğinin ilk olarak fabrikadan bu yazılımla çıkacak otomobillerde sunulacağını düşündürüyor. Mevcut otomobillere yazılım güncellemesiyle Holoride VR desteğinin eklenip eklenmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Bu destekten faydalanmak için gerekli başlığın da ayrıca satılacağını hatırlatmak gerekiyor. Audi’nin sanal gerçeklik desteğini de ekstra ücret ödemeyi gerektiren bir özellik olarak sunma ihtimali hayli yüksek görünüyor.

Holoride Audi bünyesinden çıkan bir girişim olduğu için Holoride VR teknolojisinin de ilk olarak Audi tarafından sunulmasına şaşırmamak gerekiyor. Önümüzdeki dönemde Audi’ye başka üreticilerin katılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER