Ulaşım

Audi Google sürücüsüz otomobil prototipini patatese benzetti

audi google surucusuz otomobil patatesGoogle sürücüsüz otomobil çalışmalarını sürdürürken Lexus modellerinin yanı sıra kendi içinde geliştirdiği özel prototip araçlardan da faydalanıyor. Google’ın prototipi görüntü itibarıyla hantal ama sevimli bir araç izlenimi veriyor. Ancak otomotiv sektörünün deneyimli oyuncuları, internet devinin ortaya koyduğu tasarımdan pek de etkilenmişe benzemiyor.

Alman otomotiv devi Audi Google sürücüsüz otomobil prototipini patatese benzetti. Söz konusu ifade, Alman üreticinin yayınladığı yıllık raporda yer alan bir diyalogda geçiyor.

Audi’nin “inovasyon uzmanı” olarak tanımladığı Profesör Ulrich Weinberg, şirketin yönetim kurulu üyesi Rupert Stadler ile arasındaki sohbette “Bana göre Google ve Tesla cesaret gösterisi yapıyorlar. Uzmanı olmadıkları bir alanda cesaretleriyle öne çıkmaya çalışıyorlar. Google Car şu an için bir prototip olmaktan öteye geçemeyecek seviyede. Hiçbir Alman otomobil üreticisinin böyle bir çirkin patatesi toplum önüne çıkarmaya cesaret edeceğini sanmıyorum.” ifadelerini kullanırken, Stadler’in de Weinberg’i onayladığı görülüyor.

Google’ın söz konusu prototipi geliştirmesindeki öncelikli amaç otonom sürüş teknolojisini test etmek olduğu için tasarım ikinci plana itilmiş olabilir. Ancak otomotiv sektörünün geleneksel oyuncuları, tasarımın da en az teknoloji kadar önemli olduğu konusunda ısrarcı gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER