Ulaşım

Audi Formula E’ye odaklanmak için Le Mans yarışından çekiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Audi Formula EAudi motor sporları programında büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Alman otomotiv üreticisi, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan çekileceğini açıkladı. Söz konusu şampiyona, ünlü 24 saatlik Le Mans yarışına da ev sahipliği yapıyor. Audi, önümüzdeki dönemde motor sporları alanındaki çalışmalarını Formula E üstünde yoğunlaştıracak.

Audi’den yapılan açıklamada, Formula E’nin şirketin 2018 itibarıyla piyasaya elektrikli otomobiller çıkarma stratejisine çok uygun bir zemin olduğu belirtildi. Açıklamada Audi’nin hali hazırda tarihindeki en büyük dönüşüm sürecinden geçtiğinin altı çizildi. Audi’nin sahibi olan Volkswagen, son zamanlarda emisyon skandalının etkileriyle uğraşıyor. Bu da Audi markasına da çeşitli yükler getiriyor. Şirket, önümüzdeki yıllarda markanın rekabetçi çizgisini korumasını sağlayacak adımlar atmanın önemine dikkat çekiyor.

Audi Formula E ile genel dönüşümünü hızlandırmayı istiyor

Audi’nin başkanı Rupert Stadler, piyasaya sürdüğümüz otomobillerin içindeki elektrikli modellerin her geçen gün arttığını ve motor sporları için hazırlanan otomobillerin bu dönüşüme öncülük etmesi gerektiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER