Ulaşım

Audi elektrikli otomobillerine enerji sağlamak için güneş panellerinden yararlanacak

audi elektrikli otomobilElektrikli otomobillerin şarj edilmesinden bahsedilince akıllara ilk olarak Tesla’nın Supercharger’ları veya benzin istasyonlarını hatırlatan özel dolum merkezleri geliyor. Ancak bu otomobillere ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlamanın başka bir yolu daha bulunuyor. Audi elektrikli otomobil çalışmalarında enerji ihtiyacını karşılamak için güneş panellerinden yararlanmayı değerlendiriyor.

Alman otomotiv devi, bu projede Hangery’nin iştiraklerinden biri olan Alta Devices isimli şirketle çalışıyor. Esnek ve ince güneş panelleri üreten Alta Devices, panellerini sunroof olarak otomobillere yerleştirmek istiyor. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan ilk prototipin yıl sonu itibarıyla hazır hâle gelmesi öngörülüyor.

Alta’dan yapılan açıklamada, solar hücreleri Audi’nin panoramik cam çatısına yerleştirmenin ilk adım olduğu belirtildi. Şirket uzun vadede otomobilin tepesinin tamamının solar hücrelerle kaplanmasını ve bu hücreler sayesinde klima veya koltuk ısıtması gibi sistemlere gerekli enerjinin sağlanmasını amaçlıyor. Bu sayede otomobilin ana elektrik yakıt sisteminin daha uzun menzil sağlaması öngörülüyor.

Audi elektrikli otomobil çalışmalarında menzile odaklanıyor

Alta Devices ile yaptıkları işbirliğini değerlendiren Audi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bernd Martens ise şu ifadeleri kullandı: “Elektrikli otomobillerin menzili müşterilerimiz için karar verme konusundaki önemli faktörler arasında yer alıyor. Alta Devices ve Hanergy ile elektrikli otomobillerimize yenilikçi güneş teknolojisini yerleştirmeyi ve bu sayede menzili artırmayı hedefliyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER