Ulaşım

Audi elektrikli otomobil serisi “E-Tron” adını taşıyacak

audi elektrikli otomobil e-tronAudi elektrikli otomobil ailesinin ilk üyesine hatırlaması oldukça kolay bir isim verdi. SUV kategorisindeki otomobil “E-Tron” adını taşıyacak. Bunun arkasına herhangi bir model markası veya numarası eklenmeyecek. Şirket, benzer bir isimlendirme taktiğini 1980’lerde uygulamış ve dört çekerli motorunu barındıran tüm otomobillerini “Quattro” şemsiyesi altında toplamıştı. Autocar’a konuşan Audi CEO’su Rupert Stadler, uzun vadede E-Tron isminin safkan elektrikli aktarma sistemi yapısını anlatmak için kullanılacağını belirtti.

audi-e-tron-181016-1Audi, “E-Tron” ismini geçmişte bazı hibrit modellerinde de kullanmıştı. Şirketin kısa bir süre önce sonlandırdığı elektrikli R8 süper otomobilinde de E-Tron etiketi bulunuyordu. Stadler’in sözleri, E-Tron markasının uzun vadede elektrikli otomobil serisinin ismi olacağını gösteriyor.

audi-e-tron-181016-2Audi elektrikli otomobil pazarında da BMW ve Mercedes ile rekabet edecek

Alman otomotiv devi, elektrikli otomobil pazarında BMW ve Audi gibi uzun soluklu rakipleriyle mücadele edecek. Dolayısıyla şirketin stratejisini şimdiden somutlaştırmış olması doğal gözüküyor. Audi elektrikli otomobil serisine ilk E-Tron SUV’sinin ardından 2020 sona ermeden bir hatchback ve sedan model eklemeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER