Ulaşım

Audi 2024 model otomobillerinde 5G desteği sunacak

audi

5G teknolojisi yaygınlaşırken, bu teknolojinin kapsama alanı da genişliyor. 5G destekli otomobiller de ufukta görünmeye başlamış durumda. Audi de gelecekte bazı otomobillerinde 5G desteğine yer vereceğini açıklayan üreticiler arasına katıldı. Alman üreticiden yapılan açıklamada, 2024’ten itibaren bazı modellerin Verizon’ın 5G Ultra Genişbant şebekesine bağlanacağı belirtildi. Bu desteğin ABD’ye özgü olduğunu belirtmek gerekiyor.

Audi’nin 5G uyumlu otomobillerinde eğlence içerikleri daha yüksek hızda indirilebilecek veya takılma olmadan oynatılabilecek, daha gelişmiş bir navigasyon sistemi sunulacak, bulut tabanlı kullanıcı profilleri oluşturulabilecek ve otomobil üzerinden bir şeyler satın almak mümkün olacak.

Audi’nin 5G desteğinden faydalanmak için sürücülerin belli bir abonelik ücreti ödemesi gerekecek. Bu ücretin ne kadar olduğu bilinmiyor. Ancak şirket ABD’de mevcut 4G LTE bağlantı planı için yılda 849 dolar alıyor.

5G destekli otomobiller aynı zamanda Audi’nin mevcut bağlı otomobil deneyimini geliştirecek. Trafik ışığı bilgilerinin sunulması ve yol uyarılarının daha düşük gecikmeyle aktarılması da sunulacaklar arasında yer alıyor. Kısacası Audi’nin 4G destekli otomobillerinde sunduğu deneyimler hızlanacak.

Audi ABD’de otomobillerinde 5G desteği sunacak tek üretici olmayacak. BMW, Ford ve Volvo gibi üreticiler de araçlarında 5G destekli özelliklere yer verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER