Teknoloji

Audeze EL-8 kulaklığa sahip olmak iPhone satın almak kadar masraflı

audeze-el-8-titanium-091215

Apple’ın yeni iPhone’larda kulaklık jak’ını kullanmayı bırakacağı ve kulaklık girişini Lightning portu üzerinden gerçekleştireceğine dair dedikodular bir süredir konuşuluyor. Bu dedikodu henüz çok taze olsa da, Lightning konnektörünü ses amaçları doğrultusunda kullanmak giderek daha popüler bir trende dönüşüyor. Philips’in Fidello serisi kulaklıklarıyla başlayan bu akım, Audeze EL-8 Titanium ile üst sınıfa taşınıyor. 799.95 dolarlık yurt dışı satış fiyatı ile bazı iPhone modellerini geride bırakmayı başaran kulaklıkta dijital sinyal işlemcisi, dijitalden analoga dönüştürücü, ve Cypher kabloya yerleştirilen bir amfi bulunuyor.

Audeze, ses cihazlarına meraklı kişiler için ürettiği ve çok yüksek fiyatlar karşılığında satılan kulaklıklarıyla tanınıyor. “Butik üretici” olarak tanımlanabilecek şirketin ürün gamına bakıldığında, EL-8 serisine “uygun fiyatlı” etiketini yapıştırmak mümkün hâle geliyor.

Cypher kablo kulaklığın fiyatına 100 dolar daha eklese de, kulaklığa ihtiyaç duyduğu gücü tam anlamıyla sağlaması nedeniyle son kullanıcıya anlamlı bir katkı sağlıyor. En yüksek seste dahi kullanıcıya kontrollü yükseklikte ses ulaştıran Audeze EL-8 Titanium, yerleşik amfisi sayesinde mobil cihazlarda da çok kaliteli bir müzik deneyimi yaşanmasının önünü açıyor.

Kulaklıkta bulunan yerleşik mikrofon ve uzaktan kumanda, müziğin kontrolünü kolaylaştırmanın yanı sıra, Siri’yi aktive etmek ve komut vermek için kullanılabiliyor. Cihaz sadece Lightning konnektörüyle uyumlu olsa da, 49 dolar karşılığında satın alınabilen kablolar sayesinde EL-8 Titanium, 3.5 mm.’lik kulaklık jak’larına da takılabiliyor. Audeze EL-8 Titanium, Apple’ın çevrim içi mağazasında ve Cupertino merkezli şirketin ABD ve Kanada’daki bazı satış noktalarında satılıyor.

İLGİLİ HABERLER