Teknoloji

AT&T ve Apple’dan gelen dolaylı bilgiye göre iPhone 5 eylüle kadar çıkmayacak

Apple’ın önümüzdeki ay düzenleyeceğiz WWDC geliştiriciler konferansında yeni iPhone 5’i tanıtacağını bekleyen birçok Apple fanatiği ve iPhone kullanıcısı bulunuyor. Ancak son haberler geçen üç yıl boyunca haziran ayında düzenlenen etkinlikte tanıştığımız yeni iPhone modeliyle bu yıl aynı etkinlikte buluşamayacağımızı gösteriyor. Şimdilik en muhtemel tarih eylül ayı.

Sadece iPhone 5’in tanıtılacağı tarihle ilgili değil, cihazın ne gibi teknik özellikler taşıyacağına dair dedikodular da yapılmakta. Bunların arasında iPhone 5’in 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci barındıracağı da yer alıyor. Çıkan yeni bir haber ise eylül ayı söylentilerini destekler nitelikte. Üstelik bu haberin kaynağının Apple ve AT&T olduğu belirtiliyor.

MacRumors’ın okuyucularından biri AT&T ile iletişime geçmiş. Bunun sebebi ise okuyucunun terfi için kendisine sunulan uygunluk tarihinin beş ay ötelenmiş olmasıymış. AT&T, okuyucuya cevap olarak Apple’ın kendilerini iPhone 5’in çıkışının haziran veya temmuz ayından ileri bir aya ötelendiği şeklinde bir bildirimde bulunduğunu aktarmış. Aslında bu durum iPhone 5’in eylül ayında çıkacağının doğrudan bir kabulü anlamına gelmiyor, çünkü AT&T yetkilisi Apple’ın kendilerine resmi bir tarih vermediğini altını çiziyor. Ancak bu durumun daha önce çıkan dedikoduları desteklediği açık bir gerçek.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER