Manşetler

AT&T T-Mobile ABD’yi 39 milyar dolar karşılığında satın alıyor

ABD mobil operatör piyasasından önemli bir gelişmeyi size aktarmadan geçmeyelim. AT&T,  Deutsche Telekom’un sahip olduğu T-Mobile’ı satın almak için 39 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Satın alma anlaşmasının gerçekleşmesinin 12 aylık bir süre alacağı konuşulurken, AT&T bu hamleyle en büyük rakibi Verizon’u geride bırakıp ABD’nin en büyük mobil operatörü olabilir.

Öte yandan AT&T bu satın almayla birlikte ABD genelindeki en yaygın LTE ağını da kurmayı hedefliyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde satın alma ile birlikte kapasite arttırımı için gerekli olan ağ bileşenlerinin en uygun kombinasyonu yaratılmış olacak, bununla birlikte her iki şirketin müşterileri içinde kısa vadede iyileştirilmiş ağ kalitesinin sunulması fırsatı yakalanacak.

AT&T’nin tepe yöneticisi ve yönetim kurulu üyesi Randall Stephenson, bu satın almanın ağ kalitesini iyileştireceğini ve 294 milyondan fazla kişiye geliştirilmiş LTE yeteneklerini sunacağını belirtti. Mobil genişbant ağlarının her yerde ekonomik fırsatlar yarattığını söyleyen yönetici cihaz üreticileri, bulut ve içerik sağlayıcıları, uygulama geliştiricileri, müşteriler ve bunun gibi birçok kitle ve grubun dahil olduğu yüksek teknoloji ekosisteminin gelişimi için gerekli olan ortamı yarattıklarını dile getirdi. Geçen birkaç yıl içinde Amerika’nın yüksek teknoloji endüstrisinin yenilikçi fikirleri emsali görülmemiş bir hızla ortaya sürdüğünü vurgulayan Stephenson birleşmeyle birlikte bu devamlı büyümenin hızının daha da artacağını iddia etti.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER