Teknoloji

AT&T içinde test edilen HTC One X benchmark testlerine göre uçuyor

htc-one-x-on-inceleme00001

HTC, geçen ayın sonunda düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde One serisi Android telefonlarını tanıtmıştı. Yaklaşık 20 gün önce de bu cihazların Türkiye’deki özel tanıtımına tanık olmuştuk. HTC’nin bu cihazları nisan ortalarından itibaren satışa sunmaya başlaması bekleniyor. Kesin tarih belli değil, ancak ABD’li mobil operatör AT&T’nin bir cihaz testçisi tarafından yapılan benchmark testi neyin gelmekte olduğunu haber veriyor.

HTC One X’in ABD’de satılacak versiyonu One XL olarak adlandırılacak ve NVIDIA Tegra 3 yerine Qualcomm Snapdragon S4 barındıracak. Android Central forumunda Phonegeek rumuzuyla yazan AT&T test çalışanı tarafından paylaşılan benchmark testlerinin yapıldığı cihaz da zaten çift çekirdekli Snapdragon işlemcili. Her ne kadar çıkan sonuçlara ihtiyatlı yaklaşmak gerekse de, oldukça etkileyici olduğu bir gerçek. Tabii, sonuçların bu kadar yüksek çıkmasında kullanılan benchmark yazılımının Qualcomm tarafından hazırlanmış olmasının da etkisi olmuş olabilir. Ayrıca test gerçekleştirilen telefonun üzerinde Sense 4.0 yazılımının bulunup bulunmadığı da bilinmiyor.

ABD’de satılacak cihazın gösterdiği performansın benzerini Avrupa ve Türkiye’de de satılacak olan Tegra 3 işlemcili versiyondan da bekliyoruz. MWC 2012’de ön inceleme yaptığımız HTC One X bu yılın gözde telefonları arasında olmaya aday. Cihazın Türkiye’ye gelişini merakla bekliyoruz.

İlgili – Android Central

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER