Eğlence

AT&T Amerikan TV operatörü DirecTV’yi 48.5 milyar dolara satın alıyor

Amerikan haberleşme şirketi AT&T, ülkenin en büyük ikinci paralı TV operatörü DirecTV’yi 48.5 milyar dolar gibi yüksek bir ücret karşılığında satın alıyor. 18 Mayıs tarihinde her iki şirketin yönetim kurullarında onaylanan bu anlaşma karşılığında AT&T, TV operatörünün hissedarlarına hisse senedi başına 95 dolar ödemeyi kabul etti. Bunun 28.50 dolarlık bölümü nakit, geri kalan 66.50 dolarlık bölümü de AT&T hissesi olarak gerçekleştirilecek. DirecTV’nin borçları da hesaba katıldığında, anlaşmanın toplam maliyeti 67.1 milar dolara yükseliyor.

att-directv-satin-alma-200514

AT&T’nin DISH Network’ü satın alarak bu operatörün ülke genelinde geçerli olan frekans spektrumunu elde etmesi ve LTE ile ilgili hedeflerinde bunan yararlanması bekleniyordu. DirecTV’nin satın alınması bu noktada şaşırtıcı görünse de, AT&T’nin satın almayı “üçlü oyun” için gerçekleştirdiği söyleniyor. Buna göre iletişim operatörü DirecTV’nin ABD geneline yayılmış abonelerine geniş bant internet aboneliği satmayı hedefliyor. Kısacası, AT&T paket servislerinde daha fazla esneklik kazanmış olacak.

AT&T’nin 22 Amerikan eyaletine yayılmış 5.7 milyon video müşterisi bulunuyor. DirecTV’nin de ABD geneline yayılmış 20 milyon müşterisi bulunuyor ve Comcast’in arkasından ikinci büyük TV servis sağlayıcısı olarak geliyor. Bu arada Latin Amerika’da, AT&T’nin faaliyet göstermediği bölgede de 18 milyon müşterisi bulunuyor.

Anlaşmanın onaylanması hâlinde DirecTV AT&T’nin bir iştiraki olarak faaliyet gösterecek ve Kaliforniya El Segundo’daki mevcut yönetim merkezini koruyacak.

İlgili >> Rapid TV News

İLGİLİ HABERLER