Teknoloji

AT&T 200 bin iPhone 4S ön siparişi aldığını açıkladı

Apple’ın daha radikal ve büyük değişiklikler içeren iPhone 5 yerine daha az güncelleme yaptığı iPhone 4S’i tanıtması birçok kişide hayalkırıklığı yarattı. iPhone 4S’in ilgi görmeyeceğini dile getirenler oldu, ancak Apple’ın web sitelerine ve açıklanan rakamlara bakarsak durum tersini gösteriyor.

iPhone 4S dün itibariyle ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Avustralya ve Japonya’daki Apple web mağazaları üzerinden ön siparişe sunuldu. Çok kısa bir süre sonra ön siparişlerin teslimatının 1-2 hafta içinde yapılacağına dair ibareleri görmeye başladık. Bu, talebin çok fazla olduğu şeklinde yorumlandı. ABD’de AT&T’nin açıkladığı rakamlar bunu destekler nitelikte. Mobil operatör 200 bin iPhone 4S siparişi aldığını açıklamış. Buna bir de Verizon ve Sprint’in aldığı ön siparişleri eklerseniz, ortaya büyük bir rakam çıkar gibi görünüyor.

Dış görünüş her zaman önemlidir ve ürünü çekici kılar. Belki iPhone 4S’in bu kadar çok eleştirilmesi iPhone 4 ile aynı kasada gelmesinden kaynaklandı. Aslında içine baktığımızda çift çekirdekli A5 işlemcinin, 8 megapiksellik ve daha iyi sensörlü bir kameranın ve daha sorunsuz bir anten tasarımının geldiğini görüyoruz. Bunlar mevcut iPhone 4’e göre önemli güncellemeler sayılır. Ne var ki, biz de dahil olmak üzere tüm medya beklentileri o kadar çok yükseltti ki, insanlar da çıkan bu üründen dolayı hayalkırıklığına uğradı. Ancak ön siparişlerin durumu gösteriyor ki, iPhone 4S de iPhone 4 kadar popüler ve tercih edilen bir cihaz olacak.

Yurtdışındaki stoklarda darboğazın yaşanacağına dair işaretler geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de yaşanan iPhone sevkiyat sıkıntılarını iPhone 4S ile birlikte de görebileceğimiz şüphesini uyandırıyor. iPhone bulmak kolay olmuyor, insanlar sıraya yazılıp sıranın kendisine gelmesini bekliyor, kontratsız iPhone satın almak isteyenler bunda başarılı olmuyor. Size tavsiyemiz, eğer bir iPhone 4S satın alma planınız varsa, cihaz Türkiye’ye gelinceye kadar karar verin ve çıktığı gün gidip satın alın, özellikle de kontratsız iPhone 4S satın almak istiyorsanız.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER