Teknoloji

Atari Speakerhat: Atari’den hoparlörlü şapka

Klasik video oyun deneyimi denince pek çok kişinin aklına gelen ilk şirketlerden birisi Atari oluyor. Ülkemizde bir cihaz kategorisine ismini veren şirket, son zamanlarda farklı ürünler üzerine de çalışmalar yapıyor. Audiowear ile birlikte geliştirilen hoparlörlü şapka Atari Speakerhat, bu çalışmaların ilk somut örneği olma niteliğini taşıyor.

“Atari Connected Life” isimli serinin ürünü olan Speakerhat, ilk bakışta bildiğimiz spor şapkaları gibi görünüyor. Ancak şapkanın siper kısmında Bluetooth ile cihazlara bağlanan yüksek ses kaliteli hoparlörler ve bir mikrofon bulunuyor. Kullanıcıların bu teknolojiyi farklı bir Speakerhat’e taşıyıp taşıyamayacağı bilinmiyor. Ancak paylaşılan ilk fotoğraflar, bileşenlerin şapkaya oldukça sağlam biçimde entegre edilmiş gibi görünüyor. Atari’nin şapkayı geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmayı planlaması da sevindirici bir haber olarak nitelenebilir.

atari speakerhat

Atari, Multiplayer Modu adını verdiği modla da Speakerhat alanlara “yeni ve sosyal bir ses deneyimi” vadediyor. Bu mod sayesinde çok sayıda kullanıcı Bluetooth üzerinden aynı ses kaynağını dinleyebiliyor. Bunun özellikle kalabalık ortamlarda müzik dinleyenlerin işini kolaylaştıracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Atari Speakerhat Blade Runner 2049 için özel bir versiyona da sahip olacak

Koleksiyon ürünleri üreten NECA ile işbirliğine giden Atari, Speakerhat’in sonbaharda vizyona girecek Blade Runner 2049’a özel bir versiyonunu da hazırlayacak. Speakerhat’in ne zaman piyasaya çıkacağı fiyat etiketinde ne yazacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER