Teknoloji

Asya için dördüncü versiyon IP adresleri tükenmek üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asya’daki internet adreslerinin organizasyonundan sorumlu olan APNIC adlı kuruluş elinde mevcut olan son IPv4 bloğunu da yayınladı. Aslında dördüncü versiyon IP adreslerinin çok yakında tükeneceğini biliyorduk. Mobil cihazların patlaması ve internete akıllı cihaz sayısının artışı kaçınılmaz sonun er ya da geç gelmesine neden olacaktı.

ICANN ve IANA adlı kuruluşlar geçtiğimiz şubat ayında yapmış oldukları açıklamalarda son IPv4 bloklarını bölgesel yetkililere dağıttıklarını açıklamıştı. Asya’daki çevrimiçi komünitenin büyümesi ile birlikte bu bölgeye ayrılmış IP adreslerinin daha çabuk bitmesine neden oluyor.

APNIC direktörü Paul Wilson bugünden itibaren yapılması gerekenin yeni Internet şebekelerinin ve servislerinin geliştirilmesi sırasında IPv6’nın zorunlu tutulması gerektiğinin altını çiziyor. Bununla birlikte IPv6 çözümlerinin hayata geçirilmesi sırasında internet tabanlı ekonomik gelişimin yavaşlayabileceğine de dikkat çekiyor.

Dördüncü versiyon IP adreslerinden altıncı nesil IP adreslerine geçilmesi sırasında birçok kullanıcı için bir problem olmayacak. Tüm çalışmalar arka tarafta yürüyecek. IPv6 ile birlikte 212.176.224.38 gibi adresler yerine daha uzun, onaltılı sayı sistemi tabanlı, 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334 gibi adresler kullanmaya başlayacağız.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER