Teknoloji

ASUS’un döndürülebilir ekranlı Windows 8 tableti ya da ultrabook bilgisayarı 2012’de çıkacak

Tayvan’daki kaynakların verdiği bilgilere göre ASUS 2012 yılının eylül ayında hazır olacak, döndürülebilir dokunmatik ekranlı bir ultrabook bilgisayarın hazırlıklarını yapıyor. Windows 8’in o zaanlarda çıkacağını dikkate alırsak, söz konusu model de büyük ihtimalle bu işletim sistemiyle birlikte gelecektir. ASUS bu modelle birlikte hem iPad hem de MacBook Air’a tek bir cihazla rakip olmanın peşinde. Belki de bu model ZENBOOK ile Transformer Prime tek ve birleşik kasada buluşturan bir model olacak. DigiTimes’ın kaynaklardan aldığı habere göre söz konusu melez cihaz Intel’in Ivy Bridge işlemcilerinden biriyle çalışacak.

ASUS, döndürülebilir ekranlı modellere çok yabancı değil. Şirket son olarak 2010 yılında Eee PC T101MT modelini çıkarmış, ondan önce ise 2009 yılında çıkan T91 gelmişti. Söz konusu modellerde ekran döndürülüp klavyenin üzerine yatırılıyor, böylelikle bir tablet formu elde ediliyordu. Ne var ki, ortaya çıkan yapı şu anki tabletlere göre biraz kalındı, bu da kullanıcı deneyiminin iyi olmamasına yol açıyordu. Intel Atom işlemcilerin özellikle güç tüketimi açısından yetersiz olmasını da hesaba katmak gerek. Tasarımların giderek incelmesi ve Intel’in işlemcilerinin de güç tüketimi açısından daha cimri hâle gelmesi, 2012’deki denemesinde ASUS’un daha başarılı bir sonuç elde etmesini sağlayabilir.

Söz konusu model Windows 8 ile birlikte gelecek gelişmiş dokunma desteğini de bünyesinde barındıracaktır. ASUS’un beklenen bu ürünle ilgili detayları önümüzdeki haziran ayının başlarında Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenecek Computex 2011 fuarında açıklaması bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER