Teknoloji

Asus’un dokunmatik ekranlı Windows 8 bilgisayarları Taichi ve Vivobook X202 için yurt dışında ön siparişler başladı

Windows 8 işletim sisteminin çıkışıyla birlikte birbirinden ilginç tasarımlara sahip olan modeller de piyasaya çıkmaya başlayacak. Bunlardan bir tanesi de Asus’un sıradışı bir şekilde iki ekranla donattığı, hem tablet hem de dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilen Taichi adlı modeli. Bu model ABD’de Amazon, B&H, NewEgg gibi mağazalarda ön siparişe çıktı.

11.6 inç’lik, 1080p çözünürlüklü iki ekran barındıran Asus Taichi’de 1.7 GHz hızında çalışan Core i5 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB SSD sürücü, iki adet USB 3.0 portu bulunuyor. Başlangıç modelinin fiyatı 1299 dolar olarak belirlenmiş. Taichi 1.25 kg.’lık ağırlığıyla tablet standartlarına göre biraz ağır kaçıyor, ancak dizüstü bilgisayarlar açısından duruma baktığımızda yeteri kadar hafif olduğunu söyleyebiliriz. Bu model 26 Ekim tarihinde, Windows 8’in çıkışıyla aynı anda yurt dışında piyasaya girmiş oalcak.

Bu arada Asus Taichi’nin yanı sıra Vivobook X202 gibi, ondan daha düşük teknik özelliklere sahip bir modeli de ön siparişe çıkardı. 11.6 inç, 1366 x 768 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran, Core i3 işlemci, 500 GB sabit disk ve beş saate kadar çalışma ömrü sunan batarya barındıran Vivobook X202 böylelikle dokunmatik ekran destekli Windows 8 deneyimi arayanlar için 600 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla makul bir çözüm sunuyor. Bu model de ay sonunda yurt dışında piyasada olacak.

İlgili >> Engadget, Asus

İLGİLİ HABERLER