Manşetler

ASUS’tan tablet-akıllı telefon melezi: PadFone – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un Computex 2011’deki bombası PadFone ile nihayet tanıştık. Geçtiğimiz haftasonu boyunca çeşitli fotoğrafları internete yansıyan bu cihaz nihayet bugün Tayvan’da başlayacak Computex 2011 öncesinde düzenlenen bir lansman toplantısıyla tanıtıldı. 4 inç’lik bir Android akıllı telefon olan ASUS PadFone, 10.1 inç’lik 1280 x 800 çözünürlüklü ekrana sahip tablet formundaki dok ünitesiyle birlikte kullanılabiliyor.

Tabletin ayrıyeten sahip olduğu bir batarya telefonun şarj edilmesini sağlarken, telefonun 3G bağlantısından tablet de yararlanabiliyor. ASUS telefondan tablet arayüzüne geçiş için kesintisiz bir deneyimin vaadinde bulunuyor. Diyelim ki telefonun ekranında bir web sitesi görüntülüyorsunuz. Telefonu tabletteki yuvasına yerleştirdiğinizde sorumluluğu üzerine alacak olan tabletin ekranında aynı web sitesini, büyük ekrana göre ayarlanmış şekilde görebileceksiniz. Eğer telefon tablete yerleştirilmiş durumdayken bir çağrı gelirse, Bluetooth kulaklık yardımıyla bu çağrının kabul edilmesi ya da reddedilmesi de mümkün olacak.

Telefon ve tablet, aynı depolama birimine erişebiliyor. Sadece tek bir 3G radyo modülü oldğu için SIM kartı iki farklı cihaza çıkarıp takmaya da gerek olmayacak. Kullanıcı arayüzü her iki ekrana da uyması için modifiye edilmiş, telefonda mobil siteleri, tablette ise masaüstü versiyonları gösterecek şekilde ayarlamalar yapılmış. Telefonda iki kamera yer alıyor. Bunlardan biri ön yüzde video görüşmeler için ayrılmışken, arka taraftaki kamera 5 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca tabletin ön yüzünd

ASUS, PadFone’da yer alacak donanım özelliklerinin tam olarak kesinleşmediğini söyledi. Bu nedenle fiyat ve piyasaya çıkış tarihi gibi bilgiler açıklanmış değil.

Aşağıdaki galeride PadFone’a ait fotoğraflar bulabilirsiniz.

Galeri: ASUS PadFone
[nggallery id=588]

Video: ASUS PadFone’un arkasındaki hikaye

İlgili – ASUS
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER