Manşetler

ASUS’tan netbook’lara özel uygulama mağazası ASUS App Store geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’u bugün daha çok tablet kategorisindeki yeni ürünleriyle duymuş olsak da şirketin netbook kategorisinde de sunduğu bir yenilik bulunuyor. Şirket bu sene içinde netbook’lar için bir uygulama mağazası açacağını duyurdu.

Sözkonusu mağaza Intel’in AppUp Center adlı mağazasına benzer bir mantığa sahip olacak. ASUS’un uygulama mağazası netbook kullanıcılarının ya işlevsel açıdan ya da donanımsal açıdan netbook’lara özel yazılımlar bulacağı bir yer olacak. ASUS netbook’larının desteklediği işletim sistemi ve işlemcilere uygun uygulamalar burada yer alacak. Bu mağazanın yazılımı bu senenin sonuna doğru çıkacak olan Windows’lu netbook’larda yüklü olarak gelecek.

Netbook dostu uygulamaların satılacağı bir mağazanın yanı sıra, ASUS Computex’te 4G destekli yeni Eee PC’lerini de sergiliyor. Bu arada şirketin Linux tabanlı MeeGo işletim sistemiyle çalışacak netbook’unun da 2011 yılında çıkacağı belirtiliyor.

ASUS’un bugün tanıttığı üç farklı tablet cihaz da şirketin iPad’e karşı ciddi bir rakip olacağını ortaya koyuyor. Ancak şirketin tabletlere yoğunlaşmanın yanı sıra diğer alanları boş bırakmayacağını görmek de bizi o kadar sevindiriyor.

İlgili – Liliputing

İLGİLİ HABERLER