Teknoloji

ASUS’tan MeeGo ile çalışan netbook: Eee PC X101 – Video

ASUS’un bugün Computex öncesinde düzenleyeceği basın toplantısının yıldızı PadFone olacak, ancak şirketin burada sergileyeceği tek yeni cihaz bu olmayacak. Şirketin Windows yerine MeeGo ile çalışan Eee PC X101 adlı yeni netbook’u da Computex ziyaretçilerinin karşısına çıkacak.

Süper ince kasaya sahip olan X101, Intel’in 1.5 GHz Oak Trail Atom işlemcisini ve GMA 600 grafik çözümünü kullanıyor. İki adet USB ve bir adet kulaklık çıkışına sahip olan cihazın içinde altı hücreli batarya yer alıyor. 10 inç’lik ekranı ise 1024 x 600 çözünürlüğe sahip. Ekranın üstüne ise web kamerası yer alıyor. Çift mikrofona sahip cihazda ASUS’un chiclet tarzı klavyesi de bulunuyor.

Cihazın tüm teknik özellikleri şu an için bilinmiyor. Yine de, X101’in ağırlığının 1 kg. altında olduğu tahmin ediliyor. Beyaz rengin yanı sıra kırmızı ve altın renk seçeneklerine sahip olan bu cihazın siyah renk seçeneğinin de mevcut olacağı tahmin ediliyor. ASUS Eee PC X101 199$’dan başlayan fiyatlarla yurtdışında satışa sunulacak.

Video: ASUS Eee PC X101 İnceleme Altında

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER