Manşetler

ASUS’tan elektronik not defteri: Eee Tablet

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un Eee Pad ile birlikte tanıttığı diğer bir ürün sınıfı da Eee Tablet oldu. Lütfen ikisini birbirine karıştırmayın. Eee Tablet 2450 dpi’lık giriş hassasiyetine, arkadan aydınlatmasız, 64 seviye gri renkli, 1024 x 768 çözünürlüklü, 8 inç’lik  TFT-LCD ekrana sahip, sayfa geçişleri ise 0.1 saniye gibi hızlı bir sürede gerçekleşiyor.

ASUS Eee Tablet için “dünyanın en doğru ve hassas not alma cihazlarından biri” şeklinde bir nitelendirmede bulunuyor. Diğeri ise tabii ki bildiğiniz kalem ve not defteri… Eee Tablet ile e-kitaplar rahat bir şekilde okunabilir, ancak ASUS bu cihazın not alma özellikleri üzerinde fazlasıyla duruyor. Not defteri şablonları ve notları depolama, listeleme, etiketleme gibi özel işlevler de Eee Tablet ile birlikte sunulanlar arasında.

Micro SD yuvasıyla gelen bu cihazda ders notlarını taramak için 2 megapiksellik bir kameraya da yer verilmiş. Bu sayede öğrenciler ve çalışanlar dipnot koyup daha sonra bunları USB üzerinden PC’ye aktarabilirler. Eee Tablet’in 10 saatlik çalışma süresine sahip olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Eee Tablet’in fiyatının 199$ ile 299$ olacağı ve Eylül ayında piyasaya çıkacağı söyleniyor. Cihazın ayrıntılı incelemesine ve fotoğraflarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER