Teknoloji

ASUS’tan 2012 için iddialı hedefler

2011’de neler yaptığını anlatan ASUS 2012 için de büyük umutlar besliyor. Küresel satış toplantısı düzenleyen şirket dört farklı ürün segmenti için 2012 satış hedeflerini ortaya koydu. Şirket gelecek yıl 22 milyonluk netbook ve dizüstü bilgisayar satış tahmininin ötesine geçmeyi hedefliyor. Tabletler içinse çok daha iyimser bir beklenti söz konusu. ASUS dahilinde 23.8 milyon netbook veya dizüstü bilgisayar sevkiyatının yapılması tahmin ediliyor.

Tablet tarafında ise 2011 yılı içinde 1.8 milyonluk sevkiyatın gerçekleştirilmiş olacağı tahmin ediliyor. 2012 yılı için hedef ise 3 milyonluk tablet sevkiyatına ulaşmak. Bu durum ASUS’u tablet satışlarında Samsung ile başabaş hâle getirmiş olacak. Bununla birlikte ASUS 2011’in dördüncü çeyreğinde gelir bakımından beklenen performansın üzerine çıkmayı hedefliyor. Hacmin büyüyeceğini tahmin eden şirket gelecek yıl yıldan yıla yüzde 30’luk bir büyüme öngörüyor. ASUS’un Türkiye, Endonezya, Malezya ve Avustralya gib ülkelerde gösterdiği büyümeye de dikkat çekiliyor.

Bu arada ASUS, ARM tabanlı Windows için geliştirme çalışmalarında yer almadığını belirtse de, NVIDIA’nın en büyük müşterisi olduğunu ve dizüstü bilgisayar satıcıları içindeki en güçlü Ar-Ge operasyonlarından birini barındırdığını dile getirdi. Bu da demek oluyor ki, gelecekte ASUS’un ARM tabanlı Windows 8 tabletlerini görmek de olasılık dahilinde.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER