Teknoloji

Asus ZenWatch serisi Android Wear saatlerinin üretimini sonlandırıyor mu?

asus zenwatchAsus ZenWatch serisi akıllı saatleriyle Android Wear platformunun dikkat çeken üreticileri arasında yer alıyor. Ancak DigiTimes’ta yer alan bir habere göre, şirket ZenWatch serisinin üretimini sonlandırmaya hazırlanıyor. Asus tarafından doğrulanmayan haber, Tayvan’daki tedarik zincirlerine dayandırılıyor.

DigiTimes’ın kaynakları, Asus’un her ay ortalama 5 ila 6 bin ZenWatch serisi akıllı saat sevkiyatı gerçekleştirdiğini iddia etti. Satışların düşüklüğünün, Tayvanlı şirketi ZenWatch üretimini sonlandırmaya yönelik bir karar almaya ittiği öne sürüldü.

Google, Asus’un ZenWatch üretimini sonlandırması durumunda önemli bir Android Wear üreticisini daha kaybetmiş olacak. Daha öncesinde Motorola “belirsiz” bir süre için akıllı saat pazarından çekilmiş, Samsung ise kendisinin geliştirdiği Tizen işletim sisteminin yüklü olduğu Gear serisi akıllı saatlere odaklanmayı tercih etmişti.

Asus ZenWatch ile Android Wear platformunda uygun fiyatlı seçenekler sunuyor

Asus ZenWatch serisiyle Android Wear platformunda en uygun fiyatlı seçeneklerden bazılarını sunuyordu. Dolayısıyla Asus’un sahneden çekilmesi, Android Wear’ın daha geniş kitlelere ulaşmasını kötü yönde etkileme potansiyeli taşıyor. Ancak Asus’un boşluğunu Fossil’in öncülük ettiği geleneksel giyim markalarının ürettiği saatlerin doldurması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER