ManşetlerTeknoloji

Asus ZenScreen Fold ve AirVision M1’i CES 2024’te gözler önüne çıkarttı

asus zenscreen fold oled

Asus CES 2024 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte dikkat çekici iki yeni ürünü gözler önüne çıkardı. Dünyanın ilk katlanabilir ve taşınabilir OLED monitörü olan Asus ZenScreen Fold OLED MQ17QH ve Apple’ın Vision Pro’suna rakip olan AirVision M1 AR resmiyet kazandı.

ZenScreen Fold OLED MQ17QH taşınabilir çalışma alanı kavramında devrim yapan bir 17.3 inç QHD (2560 x 1920) katlanabilir OLED monitör. Dünyada bir ilk olan bu ürün OLED parlaklığını katlanabilen bir mekanizmayla birleştirerek mobil üretkenliği yeniden tanımlıyor. Su damlası biçimindeki menteşe ekranın mükemmel bir şekilde katlanmasını sağlayarak tasarıma şıklık katıyor ve izleme açıları arasında akıcı geçişi mümkün kılıyor.

Katlandığında yalnızca 9.7 mm kalınlığında ve 1.2 kg ağırlığında olan bu mühendislik harikası, taşınabilirlik ve performans için yeni bir standart belirliyor. DisplayHDR True Black 500 özellikli ekran zengin renkleri ve etkileyici kontrastıyla görsel bir şölen sunuyor. Yüzde 100 DCI-P3 renk gamı ve Delta-E 2 renk doğruluğu ile gerçekçi görüntüler elde ediliyor. Mini HDMI ve çift USB-C girişleriyle çok yönlü bağlantı seçenekleri sunan ZenScreen Fold OLED her tür dijital ekosisteme entegre olabiliyor. Standart tripod deliği farklı sistemlere uyum sağlarken iş veya yaratıcılık peşinde koşanlara sabit kullanım olanağı veriyor. Kullanıcılar bir inovasyon eseri olan ASUS ZenScreen Fold OLED ile üretkenliğin geleceğini bugünden kavuşuyor.

Asus AirVision M1 AR görsel devrim yaşatacak

Kullanıcılar artırılmış gerçeklik gözlüklerine öncülük eden son teknoloji Asus AirVision M1 AR gözlükleriyle görsel bir devrim yaşayacak. 1100 nit parlaklık, açı başına 58 piksel, canlı ve ayrıntılı görüntüler için yüzde 95 DCI-P3 renk gamı gibi özelliklere sahip FHD (1920 x 1080) Micro OLED ekran ile donatılan bu AR gözlükleriyle yepyeni bir deneyime merhaba diyecek. AirVision M1, 57 derece dikey perspektif görüş alanı ve 38 derece görüş alanına ek olarak yüzde 60 geçirgenlik ile sürükleyici görüntüler sunuyor.

asus airvision m1

Üç eksende konumlandırma (3DoF) ve kullanışlı uygulama ile kullanıcıları destekleyen AirVision M1, kullanıcılara ekranı bir noktaya sabitleyip daha geniş kontrol ve konfor veriyor. AirVision M1 kullanıcılara 16:9, 21:9 ve 32:9 biçimlerinde birden fazla sanal ekran oluşturma imkanı vererek çok yönlü kullanım olanağı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER