Teknoloji

Asus ZenPad S 8.0 keskin ekranı, ince kasası ve yüksek bellek kapasitesiyle dikkat çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenpad-s-8-0-010615

Asus’un MeMO Pad serisinin yerini alacak ZenPad isimli yeni bir Android tablet ailesini duyuracağına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Asus’un yeni tablet ailesi, şirketin Computex 2015’te düzenlediği etkinlikte resmiyet kazandı. Asus ZenPad serisi 7, 8 ve 10.1 inç’lik modelleriyle görücüye çıkarken, ZenPad S 8.0 ailenin diğer üyeleri arasından sıyrılmayı başardı.

6.6 milimetre kalınlığındaki ve 298 gram ağırlığındaki tablet, 2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde ekranla birlikte geliyor. 4:3 görüntü oranına sahip ekran, 324 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Asus ZenPad S 8.0’da 64-bit Intel Atom Z3580 işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Cihazın ön yüzündeki hoparlörler DTS ses kalitesi sağlıyor. Asus, tabletlerle yazı yazmaya ve çizim yapmayı sevenlere Z Stylus kalemi opsiyonel olarak teklif ediyor.

Asus ZenPad 8.0 ise ZenPad S 8.0’a benzer bir tasarıma sahip olsa da, Intel’in Atom X3 işlemcisini barındırıyor. Detaylar henüz sınırlı olsa da, Asus’un ZenPad tablet ailesini geniş bir aksesuar listesiyle piyasaya sürmesi bekleniyor. Zen Clutch ve Zen Case koruma için ön plana çıkarken; Audio Cover daha gelişmiş bir ses kalitesi ve Power Case de 15 saate kadar ekstra pil ömrü sağlıyor. Asus ZenPad serisi,7.0 inç ekranlı giriş seviyesi ve 10.1 inç ekranlı opsiyonel klavyeli bir modeli de barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER