Teknoloji

Asus ZenFone Max (2018) 4000 mAh piliyle geleneği sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenfone maxBüyük kapasiteli bir pil barındıran ve uzun bir kullanım süresi vadeden “Max” modelleri, ilk günden bu yana Asus ZenFone serisinin vazgeçilmez üyeleri arasında yer alıyor. Tayvanlı şirket, bu geleneği ZenFone 5 serisinde de sürdürdü. Asus ZenFone Max (2018) de 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) resmiyet kazandı.

ZenFone Max (2018), tasarımı itibarıyla ZenFone 5 serisinin genel dilinden pek fazla uzaklaşmıyor. Telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Ön panelde yüzde 83’lük bir alan kaplayan bu ekran, 720p çözünürlük sunuyor. Ekranı 2.5D konturlu camla koruyan Asus, 5.5 inç ekranı 5 inçlik bir telefonun kasasına yerleştirdiğinin altını çizmeyi ihmal etmiyor.

2018 model ZenFone Max’te işlemci için Qualcomm Snapdragon 425 ve Snapdragon 430 olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Kullanıcılar bu işlemcilere eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı konusunda ise üç opsiyona sahip. Yeni ZenFone Max’i almayı düşünenler 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı, 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ya da 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı seçeneklerinden birini tercih edebilecek. MicroSD kart desteği sayesinde 2018 model ZenFone Max’in depolama alanına 256 GB daha eklenebileceğini belirtmekte fayda var. Tıpkı ZenFone 5 serisi telefonlarda olduğu gibi, yeni ZenFone Max’te de çift nano SIM kart desteği bulunuyor.

ZenFone Max’in vadettiği deneyimin merkezinde ise pil bulunuyor. Akıllı telefon, 4000 mAh gibi oldukça büyük kapasiteli bir pil taşıyor. Asus’un sunduğu katalog değerlerine göre, bu pil sayesinde 16 saat boyunca video izlemek ve 36 saat boyunca 3G şebekesi üzerinden telefonla konuşmak mümkün oluyor. 4G’deki bekleme süresi ise 41 güne kadar çıkıyor. ZenFone Max (2018), tıpkı selefleri gibi, diğer telefonları şarj etmekte kullanılacak bir powerbank işlevi görüyor.

Yeni Asus ZenFone Max’in arkasında da çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü ana lens, f/2.2 diyafram genişliğine sahip. Otomatik odaklama hızıyla dikkat çeken bu lense eşlik eden ikinci lens ise ZenFone 5 serisinin diğer üyelerindeki ikinci lenslerle aynı özellikleri taşıyor. 120 derece geniş açılı ikinci lens ile daha kalabalık kareler ve daha geniş manzara fotoğrafları yakalanabiliyor. Telefonun önünde de ana kamerayı geniş açılı ikinci bir lens destekliyor. Arka kamerayla 1080p video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Asus ZenFone Max (2018) kutusundan Android 8 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemini Asus’un ZenUI 5.0 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Yeni ZenFone Max Günışığı Altın Sarısı, Derin Deniz Siyahı ve Yakut Kırmızısı renk seçenekleriyle raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER