Manşetler

Asus ZenFone 3 Go ZenFone Live ismiyle resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenfone liveAsus’un ZenFone 3 Go adını taşıyacağı iddia edilen akıllı telefonuna dair ilk bilgiler, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Söz konusu telefonun ZenFone 3’ün uygun fiyatlı versiyonu olacağı öne sürülmüştü. Ancak cihaza ait olduğu söylenen özellikler pek heyecan yaratmamıştı. Asus’un yeni akıllı telefonunda Qualcomm Snapdragon 410 işlemci, 2 GB RAM, 720p çözünürlüklü 5 inç ekran bulunacağı belirtilmişti. Yine de, bu özelliklerin uygun fiyatlı bir akıllı telefon için makul olarak nitelenebileceği ifade edilmişti. Yapılan resmi duyuruyla birlikte akıllı telefona dair spekülasyonlar sona erdi. ZenFone 3 Go adını taşıyacağı söylenen telefon, Asus ZenFone Live ismiyle resmiyet kazandı.

Qualcomm Snapdragon 410 işlemci, 2 GB RAM, 5 inç ekran gibi daha önce sızan özellikler, resmi duyuruyla birlikte doğrulanmış oldu. ZenFone Live duyurusu, daha önce sızmayan başka bilgileri de gün yüzüne çıkardı. ZenFone Live’da potansiyel kullanıcılara 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneği sunuluyor. microSD kart ile bu alanın üzerine 128 GB daha eklenebiliyor.

2650 mAh kapasiteli pile sahip telefon, kutusundan Android 6.0 işletim sistemiyle çıkacak. Altın rengi, koyu mavi ve pembe renk seçenekleri bulunan ZenFone Live, isminden de anlaşılabileceği üzere canlı yayın özellikleriyle dikkat çekiyor.

Asus’tan yapılan açıklamada ZenFone Live’ın optimize edilmiş donanımı ve gerçek zamanlı güzelleştirme teknolojisiyle kullanıcılara canlı yayında kendilerini daha güzel biçimde sunma imkanını sağlayan ilk akıllı telefon olduğu belirtildi. Asus ZenFone Live, güzelleştirme efekti aktifken Facebook, YouTube ve diğer platformlarda canlı yayın yapmayı mümkün kılıyor.

asus-zenfone-live-240217-2Gerçek zamanlı güzelleştirme filtresi, ZenFone Live’ın dikkat çeken tek özelliği değil. Gürültü önleme özelliğine sahip çift MEMS mikrofon sayesinde canlı yayınlarda sesi daha iyi biçimde aktarmak da mümkün oluyor. Cihazın f/2.2 diyafram genişliğine ve 82 derece görüş açısına sahip 5 megapiksel ön kamerası ise canlı yayınlarda keskin görüntü vadediyor.

Asus ZenFone Live için fiyat ve çıkış tarihi bilgisi henüz açıklanmadı

Asus şu an için henüz ZenFone Live’ın fiyatı ve çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi. Şirketin MWC 2017’de bu bilgileri paylaşması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER