Teknoloji

Asus Zenfone 9’un önemli detayları sızan tanıtım videosuyla ortaya çıktı

asus zenfone 9

Asus Zenfone 8 geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan sayılı kompakt Android telefondan biriydi. Bu telefonun takipçisi de yakında resmiyet kazanacak. Asus Zenfone 9 için hazırlanan tanıtım videosu, telefonla ilgili bazı önemli detayları gözler önüne seriyor.

Akıllı telefon Samsung tarafından üretilen 5.9 inç büyüklüğünde AMOLED ekranla gelecek. Ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu belirtilirken, sol üst köşede de ön kameraya ev sahipliği yapan yuvarlak delik görülüyor.

Zenfone 9’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcinin bulunacağı görülüyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4300 mAh kapasiteli pil verecek. Akıllı telefonun arkasında ise ikili bir kamera modülü yer alıyor. Burada 50 MP Sony IMX766 sensör kullanıcıları bekliyor. Bu sensörde video sabitleme için altı eksenli bir gimbal modülü de bulunuyor.

Videoda telefonun güç butonuna entegre edilen parmak izi tarayıcısı, stereo hoparlörleri ve üst kenardaki kulaklık jakı da görülüyor. Telefonun IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip olduğu da videoyla doğrulanıyor.

Asus Zenfone 9 hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak bu son sızıntı Asus’un yakında beklenen duyuruyu yapması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER