Manşetler

Asus ZenFone 8 ve ZenFone 8 Flip tanıtıldı

asus zenfone 8 ve zenfone 8 flip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus, bu yılki ZenFone serisiyle biraz farklı bir dönüş yapıyor. ZenFone 8 Flip, büyük ekranı ve açılır kamera mekanizması ile önceki yılların telefonlarına çok benziyor olsa da, şirket amiral gemisi ZenFone 8 için çizim tahtasına geri döndü ve daha küçük, tek elle kullanılabilen bir cihaz tasarladı.

ZenFone 8 için 599 € ve 8 Flip için 799 € Avrupa fiyatı biçiliyor. Bir süredir sızıntılarını gördüğümüz bu iki telefon çarşamba günü düzenlenen etkinlikte küresel çıkışlarını gerçekleştirdi. Asus son yıllarda Türkiye’de ZenFone serisi akıllı telefonlarını satmıyor. Bu yeni modellerin satılacağına dair bir işaret de şu an için bulunmuyor.

ZenFone 8 özellikleri

asus zenfone 8

ZenFone 8 ve 8 Flip’in her ikisi de Snapdragon 888 yonga setine sahip. Ancak benzerlikler bu kadar. ZenFone 8, 120 Hz yenileme hızına sahip 5.9 inç 1080p OLED ekrana sahip. 16 GB’a kadar RAM ve 256 GB depolama alanı içeren konfigürasyonlarda satılacak ve beklendiği üzere IP68 su geçirmezlik derecesine sahip olacak. Hem 8 hem de 8 Flip 5G’yi destekliyor.

ZenFone 8’in iki arka kamerası ZenFone 7 serisinden ödünç alınmış. 64 megapiksel, optik görüntü sabitlemeli standart kamera ile 16 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekilebiliyor. Bunun yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Kamera dizisi bir selfie kamerası rolünü oynamak için öne doğru dönmediğinden, artık ön panelde, ekranın sol üst köşesine doğru yerleştirilmiş delikte bulunan 12 megapiksellik bir kamera var.

Telefonun kompakt boyutu, önceki yılların 5000 mAh kapasiteli pil hücrelerinden çok daha küçük olan 4000 mAh piliyle yansıtılıyor. Ürünle birlikte verilen şarj cihazıyla 30W kablolu şarjı destekliyor, ancak kablosuz şarj sunmuyor. Özel çift stereo hoparlörler ve hatta 3,5 mm kulaklık girişi var.

Zenfone 8 Flip özellikleri

asus zenfone 8 flip

8 Flip, zorunlu olarak 6.67 inç ekrana sahip çok daha büyük bir cihazdır. 90Hz yenileme hızına sahip 1080p OLED panel kullanılıyor. 30W kablolu şarj ile daha büyük kapasiteli bir 5000 mAh pil barındırıyor. 8 GB’a kadar RAM ve 256 GB depolama alanı içerir, ancak bir IP derecesinden yoksundur.

Elbette ki, ZenFone 8 Flip’in en çekici noktası açılır kamera dizisi oluyor. Üçlü kamera donanımı, 64 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş ve 3x optik yakınlaştırmalı 8 megapiksel telefoto dahil olmak üzere ZenFone 7’den ödünç alındı. Asus, modülün kendisinin daha dayanıklı ve güçlü bir motora sahip olduğunu söylüyor. Kullanıcılar bunu 300 bin dönüşe kadar sorunsuz şekilde kullanmayı bekleyebilir. Özel bir RhinoShield kılıfı, bazı ülkelerde, muhafazayı korumak için kayan bir kapak ve kapak açıldığında kamerayı otomatik olarak etkinleştiren bir sensörle ayrı olarak satılacak.

İLGİLİ HABERLER