Teknoloji

Asus Zenfone 8 serisinin tasarım ve özellikleri için yeni sızıntı

asus zenfone 8 flip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus Zenfone 8 serisi 12 Mayıs’ta resmiyet kazanacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, yeni bir sızıntı serinin iki üyesi Zenfone 8 ve Zenfone 8 Flip’in tasarım ve teknik özelliklerini gözler önüne seriyor.

Zenfone 8 Flip’te adından da tahmin edilebileceği üzere dönen bir kamera mekanizması bulunuyor. Asus daha önce Zenfone 6, 7 ve 7 Pro modellerinde de bu mekanizmayı tercih etmişti. Zenfone 8 Flip’te kamera modülünde üç sensörün bulunacağı belirtiliyor.

Burada 64 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel telefoto kamera ve 12 megapiksel makro kameranın eşlik edeceği söyleniyor. Bu sistemle 8K video kaydı yapmanın mümkün olacağı belirtilidi. Kullanıcılar selfie çekerken ve video görüşme yaparken de bu sistemi kullanacak.

Zenfone 8 Flip, 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ ekranla gelecek. Yenileme hızı 90 Hz olan AMOLED panelin üstünde çentik veya kamera deliği bulunmayacak. Bu ekranın telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapması bekleniyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisi bulunacak. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik edecek. 30W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

asus zenfone 8 flipTelefonun iki renk seçeneğiyle geleceği ve tartıda 230 gram çekeceği de sızıntının gösterdikleri arasında bulunuyor.

Standart Zenfone 8’in ise serinin “mini” modeli olması bekleniyor. Bu telefonda 5.92 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekranın yer alacağı belirtiliyor. Zenfone 8’de telefonun ön kamerası, ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştiriliyor.

Telefonun arkasındaki kamera adasında ise iki sensör ve LED flaş görülüyor. 64 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel makro kameranın eşlik edeceği belirtiliyor. Bu telefonla da 8K video kaydı yapılıyor.

asus zenfone 8Zenfone 8’de Snapdragon 888 işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Ancak 6, 12 ve 16 GB RAM ile 256 GB depolama alanı seçeneğinin de kullanıcılara sunulması bekleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 30W şarj desteğine sahip 4000 mAh pil sağlayacak.

Asus Zenfone 8 tartıda 170 gram çekecek ve iki renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonun üst kenarında 3.5 mm. kulaklık jakının bulunduğu da görülüyor.

İLGİLİ HABERLER