Teknoloji

Asus ZenFone 8 sızıntısı üç farklı modeli gösteriyor

asus zenfone 8

Asus ZenFone 8 serisinin bu yıl içinde kullanıcılarla buluşması bekleniyor. XDA Developers tarafından paylaşılan yeni bir sızıntı, ZenFone 8 serisiyle ilgili ilk detayları görmeyi sağlıyor.

Serideki telefonların ekran boyutları 5.9 inç ila 6.69 inç arasında değişecek. ZenFone 8 Mini ismiyle resmiyet kazanması beklenen en küçük ekranlı model “Sake” kod adı ve ASUS_I006D model numarasıyla anılıyor. Pro versiyon olması öngörülen model ise “Picasso” kod adı ve ASUS_I004D model numarasına sahip. Tüm modellerde OLED panel bulunuyor. 120 Hz yenileme hızı ve Full HD+ panellerin özellikleri arasında sayılıyor.

Yeni Asus ROG Phone 5’in kernel kodunda ise “Vodka” kod adlı ve ASUS_I007D sürüm numaralı yeni bir cihazın izine rastlandı. Her üç modelin de kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci yer alıyor. ZenFone 8 Mini’de 64 megapiksel Sony IMX686 sensörün ana kamera görevini üstleneceği belirtiliyor. Sony IMX663 ve başka bir sensörün daha telefonun kamera sisteminde bulunması bekleniyor.

Zenfone 8 Pro’nun kamera sistemine dair bilinenler ise daha fazla. 64 megapiksel Sony IMX686, 12 megapiksel Sony IMX363, 24 megapiksel OmniVision OV24B1Q ve 8 megapiksel OmniVision OV08A sensör telefonda kullanıcıları bekliyor. Seride Asus ZenFone 8 Flip adını taşıyacak bir telefonun bulunabileceğini gösteren bir Google destek belgesi de ortaya çıksa da, henüz bunun dışında başka bir işaret bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER