Manşetler

Asus Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro dönen üçlü kamera sistemiyle geliyor

asus zenfone 7

Asus Zenfone 7 ve 7 Pro sonunda resmen gözler önüne çıktı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Zenfone 6 serisindeki dönen kamera sisteminin kullanıldığı Zenfone 7 serisinin üyeleri yine 5000 mAh kapasiteli pil taşıyor. Ancak yeni modellerde kamera sistemine eklenen zum lens ve 90Hz yenileme hızına sahip OLED ekran gibi özelliklerin bulunması dikkat çekiyor.

Dönen kamera sistemi, tıpkı geçtiğimiz yılki modellerde olduğu gibi, Zenfone 7 serisinde de göze çarpan ilk unsur oluyor. Tek bir tuşa basarak üç kamera sensörü arkadan öne döndürülebiliyor. Böylelikle ekran üzerine ekstra bir çentik veya delik eklemeye gerek kalmazken, selfie’lerde de arka kamerayla aynı kaliteye ulaşılabiliyor.

Asus’un dönen kamera sisteminde bu yıl üç sensör bulunuyor. Sistem 64 megapiksel geniş açılı sensör, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 3x optik zum yapabilen 8 megapiksel kameradan oluşuyor. Bu da kullanıcıların kalabalık selfie’ler için çok faydalı bir ultra geniş açılı kameraya sahip olacağı anlamına geliyor. Zenfone 7 Pro’da geniş açılı ve telefoto kameralarda optik görüntü sabitleme özelliği de mevcut.

Asus, dönen kamera sisteminin dayanıklılığını artırdığına da dikkat çekiyor. Zenfone 6 serisinde 100 bin dönüşlük ömrü olan sistemin artık 200 bin defa dönebileceği belirtildi. Asus’un hesaplamalarına göre, bu kapasiteye ulaşmak için kamerayı 5 yıl boyunca her gün 100 defa döndürmek gerekiyor. Kullanıcılara artık kameranın dönmesini istediği açıları manuel olarak belirleme imkanı da verilirken, tüm mekanizmanın eskiye kıyasla daha hızlı ve pürüzsüz çalıştığına dikkat çekiliyor.

asus zenfone 7

Zenfone 7 serisinde ekranda yapılan değişiklikler de çarpıcı. Geçtiğimiz yıl 60Hz LCD ekran kullanan Asus, bu yıl 90Hz OLED ekrana geçiş yapıyor. Bu da ekranın daha pürüzsüz görüneceği anlamına geliyor. Ekranın en parlak ortamlarda 700 nit parlaklık seviyesine ulaşabilecek olması da Asus’un vurgu yaptığı noktalardan biri. 6.67 inç ekranın 1080p çözünürlüğü ise değişmiyor.

5000 mAh kapasiteli pil için sunulan 30W hızlı şarj desteği de yenilikler arasında yer alıyor. Kablosuz şarj desteği ise mevcut değil. Parmak izi tarayıcısı da telefonun kenarındaki güç butonuna entegre edilmiş.

Asus Zenfone 7 serisinin üyeleri farklı işlemciler taşıyor

Zenfone 7 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Zenfone 7’de ise Snapdragon 865’i 6 veya 8 GB RAM tamamlıyor. Dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 2 TB daha eklenebiliyor.

Asus Zenfone 7 serisinin üyeleri 1 Eylül’de Avrupa’da bazı ülkelerde satışa sunulacak. Telefonların Avrupa’daki fiyatları konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Asus’un ana vatanı Tayvan’da ise Zenfone 7 serisini şimdiden satın almak mümkün. Zenfone 7’nin başlangıç fiyatı 21 bin 990 Tayvan doları (5 bin 539 TL) olarak belirlendi. Zenfone 7 Pro içinse 27 bin 990 Tayvan doları (7 bin 51 TL) ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER