Teknoloji

Asus ZenFone 6’nın içi açıldı, sürprizler ortaya çıktı

asus zenfone 6

Akıllı telefon üreticileri, ekranları tamamen çerçevesiz hâle getirmek için farklı yollar deniyor. Bu yöntemler açılır ön kamera mekanizmalarından delikli ekranlara, hatta telefonun arkasına ikinci bir ekran eklemeye kadar uzanıyor. Asus ZenFone 6 ise öne dönebilen arka kamerasıyla farklı bir yaklaşım izlemişti. JerryRigEverything kanalıtarafından yapılan parçalara ayırma işlemi, ZenFone 6’nın nasıl sürprizli bir iç mimariye sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

Kamera mekanizmasının dönebilmesi sebebiyle ZenFone 6’nın bir IP notu bulunuyor. Ancak bu durum cihazın içini açmanın kolay olduğu anlamına gelmiyor. JerryRigEverything kanalının sahibi Zack Nelson, telefonun arka panelini ana devreyle birleştirmek için kullanılan yapıştırıcı maddenin biraz fazla yapışkan olduğunu ve panelin açılımını zorlaştırdığını dile getirdi. Narin ve kolaylıkla kesilebilecek kabloların kenarlara yakın olması da telefonun içini açmayı daha da zor hâle getiriyor.

Dönebilir kameranın ise kendisine özgü bir yapısı olduğu görülüyor. Kamerayı ana karta bağlayan iki kablonun da özel olduğunu belirtmek gerekiyor. Kablolar dayanıklı bir materyal ile sarılmışa benziyor. Ancak tutuldukları konvektörlerin de standartlardan farklı olması dikkat çekiyor. Kısacası bu kabloları çıkarmak kameranın bozulmasına sebep olabilir.

Asus ZenFone 6 sıra dışı bir telefon. Ancak bu cihazı tamir etmenin çok da kolay olmadığı anlaşılıyor. Nelson iki ana kartın termal bir macunla birleştirilmesinin doğru bir tasarım tercihi olmadığına dikkat çekiyor. Macunun iki ana kart arasında sıcaklık transferi yapması nedeniyle kullanıcıların cihazın ısınmasına karşı dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER