Teknoloji

Asus yeni yazılım anlayışının sinyalini Android Pie’ın beta sürümüyle veriyor

asus zenfone 4 max

Asus kısa süre önce tanıttığı ZenFone 6 ile Zen UI kullanıcı arayüzünü tamamen yenilemiş ve piyasadaki en hafif arayüz seçeneklerinden biri hâline getirmişti. Şirket bu hamlesiyle yazılım konusunda OnePlus’ınkine benzer bir strateji izleyeceğinin işaretini vermişti. Tayvanlı üretici, Android’in saf hâline daha yakın durma stratejisini eski telefonlarına da yansıtacak gibi görünüyor. Asus ZenFone 4 Max ve ZenFone 4 Selfie için hazırlanan Android Pie betası, şirketin ekstra dokunuşlarını barındırmamasıyla dikkat çekiyor.

Asus’un çalışmalarının hâlâ deneysel bir seviyede olduğunu belirtmek gerekiyor. Yüklemenin manuel olarak yapılması ve cihazdaki tüm kişisel verilerin silinmesi de çalışmaların henüz olgunlaşmadığını gösteriyor. Beta sürümünün sunduğu yeni deneyim merak uyandırsa da, ZenFone 4 Max veya ZenFone 4 Selfie’sini ana cihaz olarak kullananların bu sürüme mesafeli durmasında fayda var.

İşletim sistemlerinin beta sürümlerinde hatalarla, hatta oldukça büyük hatalarla karşılaşmak doğal bir durum olarak nitelenebilir. Buna ek olarak, beta sürümlere rutin güncellemelerin gelmediğini de belirtmek gerekiyor. Ana sürüme dönüşün zorluğu da beta sürümlere olan temkinli bakışı biraz daha güçlendiriyor.

Asus ZenFone 4 Max ve ZenFone 4 Selfie için tam Android 9 Pie sürümünün ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Ancak beta sürümünün dağıtıma çıkması, ana sürümün çıkışının da çok uzak olmadığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER