Teknoloji

Asus ZenFone 2’de Windows 7 başarıyla çalıştırıldı

asus-zenfone-2-windows-7-100715

Söz konusu bir Android cihazı olunca, onunla yapabilecekleriniz neredeyse sınırsız. Bunların arasında Asus ZenFone 2 akıllı telefonunda Windows 7’yi çalıştırmak nispeten kolayları arasında yer alıyor olabilir. Ve birileri bu olayı gerçeğe dönüştürmüş durumda.

ZenFone 2’de yer alan Intel Atom yongası Windows 7’nin çalıştırılmasını mümkün kılıyor. x86/x64 mimarisi Windows 7 ile, diğer çoğu akıllı telefonda yer alan ARM mimarisine göre daha tanıdık, daha kolay uyum sağlayabilir nitelikte. Bu durum Android olmayan işletim sistemlerinin daha rahat ve hızlı şekilde yüklenip kullanılmasına olanak sağlıyor.

ycavan rumuzlu XDA forum kullanıcısı Asus ZenFone 2’de Windows 7’yi çalıştırmayı başarmış ve işin ayrıntılarını da forum üzerinden paylaşmış. Aslında söz konusu süreç herhangi bir Android akıllı telefonunda da denenebilir gibi görünüyor, ancak işin sırrı bu telefonda bir Intel işlemcisinin çalışıyor olması gerekiyor. Yani Asus ZenFone 2 yerine başka bir Intel Atom işlemcili telefonla da söz konusu girişimde bulunabilirsiniz.

Windows 7’yi çalıştırmak için öncelikle Asus ZenFone 2’nin root edilmesi gerekiyor. Ayrıca cihazda özel bir Linux çekirdeğinin de flaşlanmasına ihtiyaç duyuluyor. Her şeyi düzgün yapmak için bazı komutları komut satır ekranında yazmak ve çalıştırmak da gerekiyor. Eğer yeteri kadar deneyim sahibiyseniz ve kendinize güveniyorsanız, yepyeni Asus ZenFone 2 ile siz de benzer bir girişimde bulunabilirsiniz. Aksi takdirde ycavan tarafından hazırlanan videoyu izlemekle yetinebilirsiniz.

ycavan’ın iddia ettiği ve videoda görüldüğü gibi, hafif bir işletim sistemi olmayan Windows 7 kabul edilebilir sınırlar içinde çalışıyor. Hiçbir zaman çok düzgün işlemiyor ve yağ gibi akmıyor, ancak en sonunda Android ile çalışan bir cihazda kuracağınız sanal makina üzerinde bu işletim sistemini çalıştırabileceğinizi görmüş oluyorsunuz. Bu arada aynı prosedür Windows 8 veya Windows 10’u Intel işlemcili Android cihazlarında çalıştırmak için kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER