Manşetler

Asus ZenFone 2 ve Samsung Galaxy S6 en hızlı şarj edilen akıllı telefonlar

asus-zenfone-2-inceleme-00034

Kullanıcıların kolaylıkla değiştirebileceği piller barındıran akıllı telefonlar giderek geçmişte kalıyor. İnceliğe verilen önem nedeniyle gövdeler piller çıkarılamayacak şekilde tasarlanırken, üreticiler pili değiştirememenin yarattığı zorluğu hızlı şarj özelliğiyle gidermeye çalışıyor.

Samsung, Motorola, Asus gibi şirketlerin gözde Android telefonlarına baktığımızda, bunların en önemli özellikleri arasında kısa sürede telefonu saatlerce götürecek kapasiteye ulaşabilen hızlı pil şarj yeteneklerinin de bulunduğunu görüyoruz.

Tom’s Guide şirketlerin iddiasının ne kadar doğru olduğunu birkaç cihazı ele alarak ölçmüş ve sonuç olarak Asus ZenFone 2’nin pilinin hızlı şarj bakımından en iyisi olduğu kanısına varmış. Galaxy S6 yüzde 100’lük tam doluluk seviyesine ZenFone’dan daha hızlı erişse de, bu telefonda yer alan pilin kapasitesinin daha küçük olduğunu söylemek gerekiyor. 15 dakikalık kısa şarj aralığında Asus’un telefonu oldukça iyi bir sonuç sergiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 ve S6 edge İncelemesi

30 dakika civarında Galaxy S6 etkisini göstermeye ve sonunda ZenFone’u da gölgede bırakmaya başlıyor. Samsung Note 5’in de benzer bir şarj eğilimine sahip olduğunu söylüyor ki, söz konusu Galaxy Note 5’in 3000 mAh kapasiteli pili olduğunda bu daha da etkileyici bir hâle geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asus ZenFone 2 İncelemesi

Bir eğilimin varlığı gerçek. Hızlı şarj özelliği barındıran telefonlar iPhone ve OnePlus 2 gibi rakipleri geride bırakıyor. Pilinin ne kadar zamanda şarj edildiği sizin için hangi akıllı telefonun uygun olduğunu belirleme noktasında en önemli faktör sayılmaz, ancak Asus ZenFone 2 diğer noktalar bakımından da ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa, pilinin hızlı şarj ediliyor olması onu tercih etmenizi biraz daha kolaylaştıracak bir etken hâline gelebilir

İLGİLİ HABERLER