Manşetler

ASUS ZenFone 2: 5.5 inç Full HD ekran, 64-bit Intel Atom işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenfone-2-060115-3

ASUS’un ZenFone modelleri geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye piyasasına girmiş ve hatırı sayılır ilgiyle karşılaşmıştı. Başarılı olarak değerlendirebileceğimiz bu serinin ikinci nesli olan ZenFone 2, CES 2015’te resmiyet kazandı.

Birinci nesil ZenFone serisi de bir yıl önce CES 2014’te duyurulmuştu. 5.5 inç ZenFone 2’nin fırçalanmış metal yüzeyi ve Full HD IPS ekranı onu bir hayli çekici gösteriyor. Kendi segmentindeki diğer akıllı telefonların barındırdığı qHD çözünürlüklü ekranların aksine Full HD çözünürlükle gelmesi önemli bir avantaj. Ancak bu durum ürünün fiyatının biraz daha yükselmesi anlamına gelecektir. Yine de 199 dolarlık tavsiye edilen yurt dışı satış fiyatıyla bir hayli çekici görünüyor.

asus-zenfone-2-060115-1

ASUS ZenFone 2 kesinlikle düşük güçlü bir akıllı telefon değil. En son nesil Intel Atom Z3580 yongaset, 4 GB RAM gibi bileşenlerle ASUS bu telefonun Cortex A53 çekirdekli işlemci içeren akıllı telefonları bile performans açısından geride bırakacağını iddia ediyor. Öte yandan ZenFone 2’nin 3000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir bataryası bulunuyor.

ASUS ZenUI kullanıcı arayüzü en yeni versiyonuyla ZenFone 2’de yüklü olarak geliyor. Güncellenmiş versiyon kullanışlı bazı yeni özellikleri barındırıyor. SnapView ile iş ve kişisel hesaplar arasında kolay görüntüleme ve geçiş, ZenMotion ile çeşitli işlevleri sallama veya tıklatma hareketleriyle gerçekleştirme; temalar, renkler, ikonlarla özelleştirilebilen ana ekran sayesinde telefonun size ait olduğunu daha fazla hissetme imkanı gibi yenilikler yeni Zen UI kullanıcı arayüzünde. Bu arada ZenFone 2’nin Android Lollipop ile yüklü geleceğini belirtelim.

asus-zenfone-2-060115-2

ZenFone 2’nin arkasında 13 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı kamera bulunuyor. ASUS bu kameranın sıfır çekim gecikmesine sahip olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte ASUS bu kameranın düşük ışıktaki çekim yeteneklerine de dikkat çekiyor. HDR teknolojisi hem ön hem de arka kamerada bulunuyor. Ayrıca çift renk tonlu flaş da kameranın özellikleri arasında yer alıyor.

Çift SIM kart yuvalı ve 4G LTE destekli ZenFone 2’de ultra hızlı şarj teknolojisi de bulunuyor, böylelikle diğer akıllı telefonlardan yaklaşık iki kat daha hızlı şarj edilmesi mümkün oluyor.

ASUS ZenFone 2’nin farklı renk seçenekleri bulunacak. Mart ayından itibaren de piyasaya çıkmaya başlayacak. ABD için 199 dolarlık fiyat belirlendi. Türkiye’de de ilerleyen aylarda piyasaya girmesini bekliyoruz. ZenFone 2 ile birlikte orta segment iddialı bir üye kazanmak üzere.

İLGİLİ HABERLER