DosyaManşetler

Asus ZenFone 2 ile ilgili 10 soru 10 cevap

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenfone-2-inceleme-00008

Asus’un bu yılki en gözde ürünlerinden bir tanesi kesinlikle ZenFone 2. Bu yılın başında CES 2015’te duyurusu gerçekleştirilen bu Android telefonunu geçtiğimiz mart ayında düzenlenen MWC 2015’te ön incelemeden geçirmiş, daha sonra da geçtiğimiz ay yapılan resmi lansmanın ardından detaylı incelemesini yayınlamıştık.

Asus ZenFone 2 incelemesinde bu Android telefonuyla ilgili merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. Ancak zamanı kısıtlı olanlar, Asus ZenFone 2 satın almanın eşiğinde olup son bir kez daha bu telefonla ilgili özellikleri gözden geçirmek isteyenler için yardımcı niteliğinde bir rehber hazırladık.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asus ZenFone 2 İncelemesi[/quote_box_center]

ZenFone 2 ile ilgili olarak hazırladığımız 10 soruya verdiğimiz cevaplarla bu telefon hakkında kafanızda net bir resim oluşacaktır.

[quote_box_center]Sponsor Bağlantı: Asus ZenFone 2’yi satın alın[/quote_box_center]

1) ZenFone 2’nin boyutları ve ağırlığı nedir? Hangi malzemeler kullanılmıştır?

asus-zenfone-2-inceleme-00004

Asus ZenFone 2’nin boyutları 77.2 x 152.5 x 3.9 ~ 10.9 cm, ağırlığı ise 170 gr.’dır. Telefonun üretiminde temel olarak plastik kullanılmış. Ön yüzün hemen hemen tamamını Gorilla Glass 3 ekran camı kaplarken arkayı ve kenarları da fırçalanmış metal görünümlü plastik arka kapak kaplıyor. Bu kapak yerinden çıkarılabiliyor.

2) ZenFone 2’nin hangi renkleri satılıyor?

asus-zenfone-2-inceleme-00025Asus ZenFone 2’nin Kırmızı, Gri ve Gold olmak üzere üç farklı renk seçeneğinin Türkiye’de satıldığını görüyoruz.

3) Asus ZenFone 2’nin ekran boyutu ve çözünürlüğü nedir?

asus-zenfone-2-inceleme-00005Asus ZenFone 2’de 5.5 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü Full HD IPS ekran yer alıyor. ZenFone 2’nin ekran/kasa oranı yüzde 72. Bu da telefonun ergonomisine olumlu katkıda bulunuyor.

4) Türkiye’de satılan Asus ZenFone 2 modellerinin işlemci, RAM ve depolama alanı özellikleri nelerdir?

asus-zenfone-2-inceleme-00035Türkiye’de Asus ZenFone 2’nin ZE551ML model numaralı çeşidi satılıyor. Bu çeşit altında üç fakrlı konfigürasyon görüyoruz:

  • Intel Atom Quad Core Z3560 (1.8GHz), PowerVR G6430, 4 GB RAM, 16 GB dahili hafıza
  • Intel Atom Quad Core Z3580 (2.3GHz), PowerVR G6430, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza
  • Intel Atom Quad Core Z3580 (2.3GHz), PowerVR G6430, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza

Ayrıca her bir konfigürasyonda çift SIM kart yuvası bulunuyor. Bu yuvalardan biri 3G ve 4G bağlantı desteği sunarken, ikinci SIM kart yuvası sadece 2G desteğiyle telefon görüşmeleri ve SMS trafiği için yardımcı oluyor.

5) ZenFone 2’nin pili çıkarılabiliyor mu?

asus-zenfone-2-inceleme-00034Hayır. ZenFone 2’nin arka kapağı çıkarılabilir olsa da, 3000 mAh kapasiteli pil gövdeye sabitlenmiş, kullanıcılar tarafından değiştirilemiyor.

Ne var ki, bu yüksek kapasiteli pil normal yoğunluklu kullanımda tek şarjla iki güne kadar çalışma imkanı sunacaktır.

Ayrıca Asus BoostMaster teknolojisi sayesinde ZenFone 2’yi, kutusundan çıkan şarj aleti yardımıyla daha hızlı şarj edebilirsiniz. Asus’un belirttiğine göre yüzde 60’lık kapasiteyi sadece 39 dakikada doldurabilirsiniz.

6) Asus ZenFone 2’nin arka kameralarının özelllikleri nelerdir?

asus-zenfone-2-on-inceleme-21Asus ZenFone 2’nin arkasında yer alan kamera 13 megapiksel çözünürlüğe sahip. PixelMaster teknolojisi, f/2.0 diyafram açıklığı, 5 elementli lens, sıfır deklanşör gecikmesi gibi özellikler Asus ZenFone 2 ile etkileyici fotoğraflar çekilmesine katkıda bulunuyor.

ZenFone 2’nin arka kamerası düşük ışıkta da iyi performans vadediyor. Düşük Işık modundaki piksel birleştirme teknolojisi gece veya düşük ışıklı ortamlarda flaşa gerek kalmadan daha aydınlık fotoğraflar çekmeyi sağlıyor.

Super HDR özelliği ters ışık altında görünür fotoğraflar çekmeyi sağlarken, çift LED sayesinde hayata geçirilen Real Tone flaş özelliği de flaş patladığında bile gerçekçi renkleri korumayı sağlıyor.

7) ZenFone 2’nin ön kamerasının çözünürlüğü kaçtır?

asus-zenfone-2-inceleme-00006ZenFone 2’nin önünde 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Kamera uygulamasında ön kameraya geçiş yaptığınızda etkinleştirilen Güzelleştirme uygulaması dikkatinizi çekecektir. Bu araç sayesinde yanak inceltme, göz büyütme gibi estetik düzenlemeler yapılabiliyor.

8) ZenFone 2 hangi Android sürümüyle yüklü olarak geliyor?

asus-zenfone-2-inceleme-00012Asus ZenFone 2’de Android 5.0 Lollipop sürümü çalışıyor. Bunun üzerinde de Asus’un özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ZenUI çalışıyor.

9) Asus ZenFone 2’nin yazılım özellikleri nelerdir?

asus-zenfone-2-inceleme-00017Asus ZenUI kullanıcı arayüzünün tasarımı Android 5.0 Lollipop ile birlikte hayata geçirilen Material Design tasarım dilinden izler taşıyor.

Asus ZenUI kullanıcı arayüzünün dikkat çeken özelliklerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • ZenMotion: Açmak istediğiniz uygulama için belirlediğiniz kısayolu kapalı olan ekranda çizerek o uygulamayı hızlı şekilde açabilirsiniz. Parmağınızı ekranda iki kez tıklatarak kapalı olan ekranı uyandırabilirsiniz.
  • ZenUI Launcher: Parmağınızı ana ekrandayken uygulama menüsü kısayolundan yukarı doğru hızlı şekilde sürükleyerek Girişi Yönet ekranına ulaşabilir, buradan Asus ZenFone 2’nin giriş ekranlarını çeşitli temalar, duvar kağıtları, dönüş efektleri, vb. unsurlarla özelleştirebilirsiniz.
  • Temalar: Asus ZenFone 2’yi farklılaştırmayı sağlayan çeşitli tema seçenekleri mevcut.
  • Özelleştirilebilir Yazı Tipleri: ZenFone 2 için tasarlanan sistem yazı tipleri sayesinde yazılar istediğiniz rahatlıkta okuyabileceksiniz.
  • SnapView: ZenFone 2’yi hem evde hem de işte kullanabilirsiniz. Kişisel ve Profesyonel hayatınızın sınırları belli.
  • Özel Kişiler ve Mesajlaşma: Gizli tutmak istediğiniz, kimsenin görmesini arzulamadığınız yazışmaları parolayla koruma altına alabilirsiniz.
  • Çocuk Modu: ZenFone 2’yi çocuğunuz için güvenli bir alana dönüştürebilir, yerleşik ebeveyn kontrolleri ve zamanlayıcısı bulunan Çocuk Modu ile ZenFone 2’yi onlara gönül rahatlığıyla emanet edebilirsiniz.
  • Mavi Işık Filtresi: Uyarlanabilir aydınlatma teknolojisi sayesinde mavi ışık yayılımı azaltılır, böylelikle kitap okurken gözünüz daha rahat eder, ZenFone 2’nin ekranında daha uzun süre kitap okuyabilirsiniz.
  • MiniMovie: Yüklü gelen bu uygulama sayesinde ZenFone 2’de etkileyici video klipler oluşturabilirsiniz.

10) ZenFone 2 kaça satılıyor?

asus-zenfone-2-on-inceleme-3Türkiye’de satılan ZenFone 2 modelleri için fiyatlar aşağıdaki gibidir:

  • Intel Atom Quad Core Z3560 (1.8GHz), PowerVR G6430, 4 GB RAM, 16 GB dahili hafıza – 1099 TL
  • Intel Atom Quad Core Z3580 (2.3GHz), PowerVR G6430, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza – 1299 TL
  • Intel Atom Quad Core Z3580 (2.3GHz), PowerVR G6430, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza – 1499 TL

Bonus: Asus ZenFone 2 Video İnceleme

İLGİLİ HABERLER