Teknoloji

Asus Zenfone serisinin sonlandırılacağı iddiasını yalanladı

asus zenfone 10

Kısa süre önce Asus’un Zenfone 10’un ardından Zenfone serisini sonlandıracağı iddiası gündeme gelmişti. Ancak Tayvanlı üretici bu iddiayı fazla zaman kaybetmeden yalanladı. Asus Zenfone 10 sonrasında da Zenfone ailesine yeni akıllı telefonlar eklemeye devam edeceğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Asus Zenfone 10’un serinin son jenerasyonu olacağı ve ASUS Zenfone ürün serisinin kapatılacağı yönündeki söylentilere değinmek istiyoruz. Bu doğru değil. İki ana telefon iş ürün grubumuz olan ROG Phone ve Zenfone’a devam edeceğiz. ASUS’un akıllı telefon işimize ve müşterilerimize güçlü bir bağlılığı var. Daha fazla bilgi için lütfen ikinci çeyrek finans raporumuzu inceleyin. 2024 ürün serilerimiz için lütfen bizi takip etmeye devam edin.”

Kısa süre önce çıkan haberde, Asus’un Zenfone serisinden vazgeçeceği, ancak akıllı telefon pazarındaki varlığını ROG Phone serisiyle sürdüreceği belirtilmişti. Ancak bu iddiayı yalanlayan şirket, hem Zenfone hem de ROG Phone serilerine 2024’te yeni modellerin ekleneceğini şimdiden açıkladı.

Asus Zenfone 10 yakında ABD’de piyasaya çıkabilir

Tayvanlı üreticinin bu açıklamasının söylentileri tamamen kesebileceği rahatlıkla söylenebilir. Ancak şirketlerin bu tarz dedikoduları hemen kabul etmediğini de unutmamak gerekiyor. Örneğin; LG de akıllı telefon pazarından çıkacağına dair söylentileri ilk başta ateşli bir şekilde reddetmiş, ancak bir süre sonra akıllı telefon üretmeyi sonlandırdığını açıklamıştı. Dolayısıyla Asus’un bu açıklamasına da biraz temkinli yaklaşmakta fayda var. Asus Zenfone 10’un ABD’de piyasaya sürülmesine kısa bir süre kala şirketin bir “çıkış” açıklaması yapmasının da kulağa mantıklı gelmediğini belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER