Teknoloji

Asus ZenBook Pro UX550 güçlü bileşenlerini 4K ekranla tamamlıyor

asus zenbook pro ux550Asus’un orijinal ZenBook Pro’yu tanıtmasının üzerinden iki yılı aşkın bir zaman geçmişti. Geçtiğimiz yıl dizüstü bilgisayarın bileşenlerinde iyileştirmeye giden şirket, bu sefer üst segment dizüstü bilgisayar ailesinde daha kapsamlı bir yenileme gerçekleştirdi. Asus, Computex 2017 kapsamında düzenlediği etkinlikte ZenBook Pro UX550’yi tanıttı. Asus ZenBook Pro UX550, 4K çözünürlüklü 15.6 inç bir ekran taşıyor.

Intel Kaby Lake işlemci seçeneği sunan dizüstü bilgisayarda NVIDIA GTX 1050 Ti grafik işlemcisi de tercih edilebilecek. Bu ikiliyi 4GB DDR5 VRAM tamamlayacak. 18.9 mm. kalınlığında ve 1.8 kilogram ağırlığındaki UX550, sınıfındaki en kolay taşınabilir dizüstü bilgisayarlar arasında bulunuyor. Kendisiyle benzer bileşenlere sahip Dell Inspiron 15 7000 ve Acer Nitro 5 gibi modellere kıyasla daha rahat taşınabilecek gibi görünen ZenBook Pro UX550, boyut ve ağırlık bakımından 14 inç ekranlı Razer Blade’e yakın bir noktada duruyor.

Dört çekirdekli Kaby Lake işlemcilerin varlığı sayesinde UX550, 4K ekranından daha etkin biçimde yararlanabiliyor. Her ikisi de üst segment olan Core i7-7700HQ ve Core i5-7300HQ işlemciler, özel 4K HEVC desteği sayesinde 4K videoları daha verimli biçimde işleyebiliyor. ZenBook Pro UX550’de eski tip USB-A girişlerinden biri yerini USB-C girişine bırakıyor. Tam ölçekli bir HDMI 1.4 girişi de barındıran dizüstü bilgisayarın USB-C girişlerinden ikisi de Thunderbolt 3 standardını destekliyor. Böylelikle dizüstü bilgisayar aynı anda 4K video ve güç çıkışını yönetebiliyor.

Dizüstü bilgisayarın 4K ekranı, tıpkı selefi gibi yüzde 72 renk gamına ve 178 derece görüntüleme açısına sahip. Ekran çerçevesinin 7.3 mm.’ye indirilmesi ise daha önce 18 mm. olan kasa genişliğinin aşağıya çekilmesini mümkün kıldı. Ancak şirket bunun için klavyenin sağ tarafındaki rakam bölümünden de feragat etmek zorunda kaldı. Tam boy SD kart okuyucusunun yerini ise microSD kart okuyucusu aldı.

ZenBook Pro UX550’nin bataryası 12 ila 14 saat pil ömrü vadediyor. Bu süre aralığı, bir önceki modelin pil ömrünü neredeyse ikiye katlıyor. Hızlı şarj özelliği ise sadece 49 dakika içinde cihazın pil ömrünün 0’dan yüzde 60’a ulaşmasını sağlıyor. Bellek seçenekleri 16 GB DDR4-2400 RAM’e, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB PCIe x4 SSD’te kadar çıkıyor. Yeni çift fanlı soğutma sistemi işlemcilerin rahatlıkla çalışmasını mümkün kılıyor. Harman Kardon sertifikası taşıyan dört hoparlörlü ses sistemi de dizüstü bilgisayarın öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor. İzleme dörtgeninin sağ üst köşesinde ise parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Asus ZenBook Pro UX550 1299 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

ZenBook Pro UX550, önümüzdeki temmuz ayından itibaren 1299 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER