Teknoloji

Asus OLED ekranların ağırlıkta olduğu yeni dizüstü modellerini tanıttı

Asus Zenbook Pro 16X OLED, Zenbook Pro 14 Duo OLED ve OLED ekranlı diğer yeni 2022 model laptop modellerini tanıttı.
asus zenbook 16x oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon.com.tr’de ASUS ürünlerini keşfedin ve hemen satın alın

Asus, pazartesi günü gerçekleştirdiği “The Pinnacle of Performance” adlı etkinliğinde bir dizi yeni dizüstü bilgisayarın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni ürünler iyileştirilmiş endüstriyel tasarım ve termal sistemlerin yanı sıra Asus’un delta işareti tarzındaki yeni logosunu kullanıyor.

Listenin en başında, 16 inç, 16:10, 60Hz 4K OLED Dolby Vision ve Pantone onaylı dokunmatik ekrana sahip, yaklaşık 2.5 kilogram ağırlıklı bir dev olan Zenbook Pro 16X OLED var. Nvidia Studio dereceli makinenin içinde, bir RTX 3060 GPU ile eşleştirilebilen, Core i9-12900H CPU seviyesine kadar çıkabilen 12. nesil Intel Core CPU seçenekleri bulunuyor. Asus, bu yeni makinenin en ilginç yönünün sunulan ham güç değil, bu gücün çok daha uzun süre boyunca kullanılabilir olmasının olduğunu vurguluyor. Şirket yetkilileri, yeni soğutma sisteminin, sadece 40 dB’lik bir fan gürültüsü üretirken, sistemin 140W TDP’yi kısma olmadan kullanmasını sağlayacağını iddia ediyor.

Bununla birlikte, çoğu insanın dikkatini çekecek olan model, yeni ve güncellenmiş Zenbook Pro 14 Duo OLED olacaktır. Bu modelde şaşırtıcı derecede kullanışlı bir ikinci ekran bulunuyor. Ürünün adındaki OLED, 12.7 inç ScreenPad Plus ile eşleştirilmiş 14.5 inç, 2.8K, 120Hz OLED ekrana atıfta bulunuyor. ASUS, ScreenPad Plus’ın, artık soğutmayı iyileştiren daha iyi bir otomatik eğim mekanizması sayesinde selefinden daha parlak göründüğünü söylüyor. İçeride, 12. nesil Core i9-12900H bulunuyor ve onu bir RTX 3050 Ti GPU ile eşleştirmek mümkün olacak.

Bu iki öne çıkan modelin yanı sıra Asus, 15.6 inç Zenbook Pro 15 Flip OLED, Zenbook S13 Flip OLED ve S13 OLED dahil olmak üzere bir dizi makinesini de OLED ekranlarla birlikte sunuyor. Ayrıca 17.3 inç ekrana ve RTX 3050 GPU ile eşleştirilmiş AMD Ryzen 9 6900HX CPU içeren, daha büyük bir Zenbook Pro 17 modeli de satın alınabilecekler arasında yer alıyor.

Ürün hattında daha aşağılara indiğimizde, burada da OLED ekranlı birkaç cihaz dikkat çekiyor. Vivobook serisi içinde; her biri bir OLED ekran ve Core i9-12900H veya Ryzen 8 6900HX, 32GB’a kadar DDR5 RAM, GeForce RTX 3070 Ti ve en çok 2TB SSD depolama alanı barındıran seçenekler var. Bu arada Vivobook S serisi, bütçenize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak Iris Xe veya Radeon grafikleriyle eşleştirilen Intel Core i7 modelleriyle donatılabilen 14.5, 15 ve 16 inç modelleri ile geliyor ve bunlarda da OLED ekran seçenekleri bulunuyor.

Ayrıca Asus, mevcut 2’si 1 arada modelinin temalı aksesuarları ve kickstand kapakları olan Vivobook 13 Slate OLED Artist Edition versiyonunu da piyasaya çıkarıyor. Asus bu cihaz için resimde çalışmaları görünen Philip Colbert ve eski pop-art tarzı görüntüleri ile ünlü Steven Harrington ile çalışıyor. Harrington, “çağdaş Kaliforniya psychedelic-pop estetiği” olarak nitelendirilen konuya uzmanlaşmış.

asus vivobook 13 slate oled artist edition

Bu dizüstü bilgisayarların birçoğu yakın gelecekte satışa çıkacak. Türkiye’de de dikkate değer bir kısmının satışa sunulmasını bekliyoruz. Türkiye fiyatları o zaman belli olacaktır, ancak bazı modellerin yurt dışı başlangıç fiyatlarından bahsedildi. Örneğin, Zenbook Pro 16X OLED minimum 2600 dolardan satışa çıkacak. Zenbook 14 Pro Duo OLED minimum 2000 dolarlık fiyat etiketiyle tüketicilerle buluşacak.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER