Manşetler

ASUS ZENBOOK Prime UX31A Ön İnceleme – Galeri

ASUS bu akşam İstanbul’un en yüksek binası olan Sapphire’in tepesinde düzenlediği bir basın toplantısıyla yeni ürünlerini sergiledi. Sergilenen ürünler arasında en çok dikkatimizi çeken ZENBOOK Prime UX31A oldu. Ultrabook akımının öncülerinden olan ASUS, geçen yılın sonlarında piyasaya sürdüğü ZENBOOK UX21E ve ZENBOOK UX31E ile tüketicilerin ayağını bu yeni segmente alıştırmaya çalışmıştı. UX31A modeli UX31E’nin güncellenmiş hâli olarak nitelendiriliyor ve bu yeni model ASUS’un bu işe yavaş yavaş ısınmaya başladığını gösteriyor.

Dıştan bakıldığında UX31A ile selefi arasında çok fark yok. Yine metal, yekpare, fırçalanmış görünüme sahip kasa, kalından inceye doğru giden, gözyaşı damlası şeklinde bir profil mevcut. Yine 13.3 inç’lik, 16:9 en-boy oranlı bir ekrana sahip olan UX31A bu noktada büyük farklılık gösteriyor. ASUS güncelleme yaparken 350 nit’lik parlaklık değerine sahip, 1920 x 1080 FHD IPS paneli eklemeyi uygun görmüş. Gerçekten ekran geniş açılarda bile oldukça iyi bir görüntü veriyor, mat kaplama yansıma etkisinin biraz daha azaltılmasını sağlıyor. Bu arada ASUS 1600 x 900 HD+ ekranı da opsiyonlar arasında tutmaya devam ediyor.

UX31A’nın bir diğer yeniliği de arkadan aydınlatmalı klavyesi. Böylelikle ışık şiddetinin düşük olduğu veya tamamen karanlık ortamlarda arkadan aydınlatma yardımıyla yazı yazmaya devam edebilirsiniz. Klavyenin bir önceki modele göre biraz daha derinleştirildiğini, yumuşatıldığını, bu sayede çok daha rahat yazma imkanı sunduğunu söylememiz gerek. Doğrusunu söylemek gerekirse Zenbook Prime’da bizi en çok memnun eden yenilik bu oldu. Bu arada ZENBOOK Prime UX31A’nın touchpad’inin tepkiselliği biraz daha iyileştirilmiş, kullanım daha rahat hâle gelmiş. ASUS yöneticilerinin söylediğine göre Windows 8’in çıkışına paralel olarak Tayvanlı üreticinin dizüstü bilgisayarlarındaki touchpad de büyüyecek. Böylelikle Windows 8’i kontrol için kullanılan çoklu dokunmatik hareketleri gerçekleştirmek için daha fazla alan olacak. Windows 8’den söz etmişken ASUS yöneticilerinin toplantı sırasında dokunmatik ekranlı ultrabook’lardan da bahsettiğini belirtmeden geçmeyelim.

ASUS ZENBOOK Prime UX31A doğal olarak Intel Ivy Bridge işlemcilerle sunuluyor. 1.9 GHz Core i7-3517U veya 1.7 GHz Core i5-3317U opsiyonlar arasında bulunuyor. 128 GB veya 256 GB SSD seçeneklerinin de bulunduğunu belirtelim. Bu sayede ultrabook’ların temel özellikleri arasında olan iki saniyede bekleme durumundan kullanıma hazır duruma gelme sağlanmış oluyor. ASUS’un yaptığı güncellemeler arasında portları USB 3.0’a çevirmek de bulunuyor. İki adet USB 3.0 portu daha önce olduğu gibi cihazın her iki yanına yerleştirilmiş, böylelikle her ikisini de rahat bir şekilde kullanmak mümkün oluyor. HD web kamerasının da UX31A’nın yenilikleri arasına ekleyelim.

ASUS ZENBOOK Prime UX31A’nın ne zaman piyasaya gireceği ve fiyatı konusunda sunum sırasında bir açıklama yapılmadı, ancak tahminler şu anki Zenbook’ların fiyat çizgisinin korunacağı şeklinde. 1300 ile 1600 dolar arasında fiyatlandırma muhtemel.

Galeri: ASUS Zenbook Prime UX31A
[nggallery id=931]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER