Teknoloji

Asus ZenBook serisine Intel Kaby Lake işlemcili yeni ürünler ekleniyor

asus zenbook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
asus zenbook
ASUS ZenBook UX510

Asus CES 2017 kapsamında çoğu dizüstü, 2’si 1 arada ve masaüstü bilgisayar ürünlerini Intel’in daha iyi performans, pil ömrü ve verimlilik sunan Kaby Lake serisi işlemcilerle güncelledi.

Ürün yenilemesi kapsamında yeni Asus ZenBook modelleri, yeni Transformer Pro 2’si 1 arada ve üç yeni Zen AiO monitör bilgisayar modeli çıkarılıyor. Ayrıca Asus’un GT51CH oyun bilgisayarı da yedinci nesil Intel yongalarıyla güncelleniyor.

Kaby Lake, Intel’in “tik-tak” olarak simgelediği yonga stratejisinde “tak” adımına karşılık geliyor. Yani temel olarak, kendisi de 14nm Broadwell tasarımının bir optimizasyonu olan Skylake mimarisinin modifiye edilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Bu, yedinci nesil Intel yongalarının sadece küçük adımlar olarak nitelendirebileceğimiz yükseltmeler sunduğunu, tamamen yepyeni bir nesli temsil etmediklerini gösteriyor. Tabii ki, Kaby Lake’in gözle görülür performans artışı sunmadığı söylenemez. Intel, bu yonganın web performansı ve uygulama hızları söz konusu olduğunda çift haneli artışlar sunduğunun altını çiziyor. Ayrıca Kaby Lake şirketin ilk nesil Core işlemcilerine göre 10 kat daha fazla verimlilik sunuyor. Halbuki Skylake sekiz kat daha fazla verimlilik sağlıyordu.

Diğer bir deyişle, tamamlayıcı nitelikteki yükseltmeler bile PC ekosistemi için ihtiyaç duyulan ve memnuniyetle karşılanan adımlar olma özelliğini taşıyor. Asus’un yeni cihazlarından bir tanesini alanlar en güncel bileşenlere sahip olacak, ta ki sekizinci nesil Cannonlake mimarisi çıkıncaya kadar.

Asus’un yenilenen modellerinde dikkat çekilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. ZenBook UX510’da UX330’dakinden daha iyi bir Nvidia grafik işlemci birimi bulunuyor. Ayrıca 330’da bulunan 13.3 inç ekrandan daha büyük, 15.6 inçlik 4K ekran barındırıyor. ZenBook Flip ise ZenBook serisi içinde Intel’in yeni işlemcisini alan tek 2’si 1 arada ürünü oluyor.

asus-zen-aio-pro-z240ie-050116GT51CH oyun bilgisayarı dışında, Kaby Lake güncellemesini alan Asus ZenBook bilgisayar serisinin üyeleri ve çıkış tarihleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • ZenBook UX330: 749 dolarlık fiyatıyla yurt dışında satışa sunuluyor
  • ZenBook UX310: 699 dolarlık fiyatıyla yurt dışında satışa sunuluyor
  • ZenBook UX510: 999 dolarlık fiyatıyla yurt dışında satışa sunuluyor
  • ZenBook Flip UX360UA 2’si 1 arada: 899 dolarlık fiyatıyla Mayıs 2017’de yurt dışında satışa sunulacak
  • Transformer Pro T304 2’si 1 arada: 999 dolarlık fiyatıyla Mayıs 2017’de yurt dışında satışa sunulacak
  • Zen AiO Pro Z240IE monitör bilgisayar: 1799 dolarlık fiyatıyla Mayıs 2017’de yurt dışında satışa sunulacak
  • Zen AiO ZN270IE monitör bilgisayar: 999 dolarlık fiyatıyla Mayıs 2017’de yurt dışında satışa sunulacak
  • Zen AiO ZN241IC monitör bilgisayar: 999 dolarlık fiyatıyla Mayıs 2017’de yurt dışında satışa sunulacak

İLGİLİ HABERLER