Teknoloji

Asus ZenBook 3 MacBook’tan daha ince ve hafif kasayla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenbook 3Asus amiral gemisi dizüstü bilgisayarı ZenBook’u inceltme ve hafifletme konusundaki yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi. Computex’te görücüye çıkan serinin yeni üyesi ZenBook 3, tartıda sadece 907 gram çekiyor. Dizüstü bilgisayarın kalınlığı ise 11.9 milimetre. ZenBook 3’ün selefi ZenBook UX305 1.1 kilogram ağırlığında ve 12.9 milimetre kalınlığındaydı.

ZenBook UX305’in bile ne kadar ince ve hafif olduğu düşünülünce ZenBook 3’te kaydedilen gelişmenin etkisi daha iyi anlaşılıyor. Asus ZenBook 3 ağırlık ve kalınlık değerleriyle Apple MacBook’a üstünlük sağlamayı da başarıyor. 920 gram ağırlığındaki MacBook’un kalınlığı ise 13.2 milimetre.

Asus yeni dizüstü bilgisayarının ağırlığındaki düşüşü “uzay sektöründe kullanıma uygun” olarak tanımladığı yeni alüminyum alaşıma bağlıyor. Bu alaşımın dizüstü bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılan alüminyum materyallere kıyasla yüzde 40 oranında daha dayanıklı olduğuna dikkat çekiliyor.

İlk etapta bu iddia kulağa pazarlama amacıyla söylenmiş bir söz gibi gelse de, ZenBook 3’ün selefinden 272 gram daha hafif olması yeni alaşımın özel bir yönü olduğunu gösteriyor. Asus “bükümlü metal” konusundaki ısrarcı tavrını yeni dizüstü bilgisayarında da sürdürüyor. Asus ZenBook 3 “Kuvars grisi”, “Kraliyet mavisi” ve son zamanlarda iyiden iyiye popüler hâle gelen “Roze altın” renk seçenekleriyle raflarda yerine alacak.

ZenBook 3 için kullanıcılara farklı donanım konfigürasyonları sunulacak. En gelişmiş konfigürasyonda Intel Core i7 işlemciye 16 GB RAM ve 1 TB PCIe SSD depolama alanı eşlik ediyor. Dizüstü bilgisayarın ekranı Gorilla Glass 4 ile korunuyor. İnce çerçeve sayesinde Asus ZenBook 3’ün ekranı ön yüzeyin yüzde 82’sini kapsıyor. Şarj için Thunderbolt/USB-C girişi barındıran ZenBook 3’ün pili 49 dakika içinde yüzde 60 oranında şarj edilebiliyor. 9 saatlik pil ömrü vaadinde bulunan Asus, dizüstü bilgisayarda 3 mm.’lik dünyanın en ince fanının yer aldığını belirtmekten de geri kalmıyor. Yerleşik parmak izi sensörü ve Windows Hello desteği de göze çarpan diğer unsurlar oluyor.

Intel Core i5 işlemci, 4 GB RAM ve 256 GB SSD’ye sahip ZenBook 3’ün fiyat etiketinde 999 dolar yazacak. 512 GB SSD’ye sahip versiyon içinse 1499 dolar ödemek gerekecek. Core i7 işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB SSD barındıran model ise 1999 dolardan satılacak. Cihazın ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise henüz bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER