Teknoloji

Asus Zenbook 14X ince ve hafif olmanın yanı sıra OLED ekran ile geliyor

asus zenbook 14x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus Zenbook dizüstü bilgisayarlar genel olarak sessiz, hafif ve sessiz ekonomik olmasıyla bilinir. Şirket, şimdi bu seriye bir başka dikkat çekici özelliği, OLED ekran teknolojisini ekliyor. ProArt serisi yeni ürünler ile aynı etkinlikte duyurulan yeni 14 inç Zenbook 14X OLED, 4K OLED HDR ekran veya 2.8K OLED 90Hz ekran ile satışa sunulacak. Bu çözünürlükler göz önüne alındığında, Asus’un bu yılın başlarında piyasaya sürülen ultra taşınabilir OLED modeli Zenbook 13 OLED‘in görüntü kalitesinde önemli bir artış olmasını bekliyoruz. O dizüstü bilgisayar modelinde Full HD ekran bulunuyordu. Yani görüntü kalitesinde ve çözünürlükte önemli bir artış olacaktır.

Zenbook 14X OLED, DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü ve 0,2 ms tepki süresini kapsayacak. Asus, bu dizüstü bilgisayarın normal LCD’ye kıyasla yüzde 70 daha az zararlı mavi ışık yayacağını iddia ediyor.

Ekranın dışında 14X, 1,4 kg ağırlığında ve 1,7 cm kalınlığında bir gövdeye sahip. Aslında daha ince ve daha hafif 14 inç dizüstü bilgisayarlar olmasına rağmen, bu dizüstü bilgisayar da oldukça rahat şekilde taşınabilir. Core i7’ye kadar 11. Nesil Intel işlemci seçeneklerinin yanı sıra 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanıyla yapılandırılabilir. Bağlantı noktası seçimleri arasında Thunderbolt 4, HDMI 2.0, USB 3.2 Gen 2 Tip-A ve bir microSD okuyucu bulunuyor.

asus zenbook 14x oled

Bu özellikler kulağa hoş geliyor, ancak en büyük soru işareti pil ömrü olacaktır. İnce ve hafif bir dizüstü bilgisayardaki yüksek çözünürlüklü ekran, zaman zaman gördüğümüz gibi, pil performansının olumsuz etkilenmesine neden olabiliyor.

Asus Zenbook 14X OLED yurt dışı fiyatları

Zenbook 14X OLED, yurt dışında 1.399,99 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bu, 799 dolardan başlayan yurt dışı fiyatlarına sahip olan Zenbook 13 OLED’den çok daha fazla. Ancak 14 inçlik daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü ekranı göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı sayılmamalı.

Bu arada 14X’in dönüştürülebilir bir versiyonu, Zenbook 14 Flip OLED de geliyor. Bu model aynı çözünürlük seçeneklerine sahip olacak ve dokunmatik ekranı “4096 basınç seviyeli kalemi” destekliyor.

Yeni dizüstü bilgisayar, Samsung’un ocak ayında, bu yıl içinde 14 inç 90Hz OLED panelleri seri olarak üretmeye başlayacağını duyurmasının ardından geldi. Yeni Zenbook, önümüzdeki birkaç ay içinde raflara çıkacak birçok 14 inçlik OLED dizüstü bilgisayarın ilki olabilir. Samsung, duyurusu sırasında bir iş ortağı listesi yayınlamamıştı.

İLGİLİ HABERLER