Teknoloji

Asus ZenBook 14 OLED Space Edition ile uzayın çekiciliğini yansıtıyor

asus zenbook 14 oled space edition
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus’un ultra taşınabilir Zenbook serisinin üyelerini birbirinden ayırt etmek zor olabilir. Birçok farklı ürün var, ancak bunların hepsi benzer bir görünüm ve özellikler sunuyor. Ancak şirketin yeni tanıttığı, bir uzay gemisi gibi görünecek şekilde tasarlanan yeni Zenbook 14 OLED Space Edition onlardan ayrılıyor.

ZenBook 14 OLED Space Edition modelinin kapağında, çeşitli sevimli uzay temalı animasyonlar gösteren küçük bir 3.5 inç OLED ekran var. Kasa boyunca uzayla ilgili, Mors alfabesi de dahil olmak üzere bazı gravürler var. Asus, bu modelin fiyatı hakkında herhangi bir bilgi vermedi, ancak çok ucuz olmayacağını tahmin etmek güç değil.

Dizüstü bilgisayarın esas ekranı, 90 Hz yenileme hızına ve 2880 x 1800 çözünürlüğe sahip 14 inç, 16:10 OLED dokunmatik panele sahip. Space Edition’ın içinde 12. Nesil Intel H-Serisi işlemciler, 32 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanı bulunuyor.

Ancak Space Edition’ın esas çekici noktası göz alıcı tasarımı oluyor. “Zero-G titanium” adı verilen bir kaplama mevcut ve koyu kırmızı boşluk çubuğunun üzerinde sevimli küçük bir gezegen vardır. Gravürler görülebilir, ancak bunlar hiçbir yerde dikkati dağıtacak hâlde durmuyor. Asus, Space Edition’ın “ABD Uzay Sistemleri Komutanlığı Standardı SMC-S-016A test protokolleri” ile uyumlu olduğunu ve aşırı iklim koşullarında çalışabileceğini söylüyor. Kalitesi yükseltilmiş yapı, Zenbook dizüstü bilgisayarı çok hantal hâle getirmiyor. 1,3 kilogramı taşımak çok zor olmayacaktır.

Asus, Zenbook 14 OLED Space Edition modelinde iki Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir adet USB 3.2 Gen 2, bir adet HDMI 2.0, bir adet kulaklık jakı ve microSD okuyucu ile iyi bir bağlantı noktası yelpazesi sunuyor. 720p HD web kamerası da var.

Zenbook 14 OLED Space Edition, 2022’nin 2. çeyreğinde piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER